FRISS:Börtönbe megy Schobert Norbert? A bíróság elítélte!

A bíróság Schobert Norbertet bűnösnek találta a szerzői jogok megsértésében. Az ítélet még nem jogerős, a fellebbezés folyamatban van.

Mint arról az Index beszámolt, 2013-ban egy magyar lemezkiadó cég több mint 400 millió forintot számolt fel Schobert Norbertnek. A fitneszguru nem fizetett jogdíjat a zenéjének felhasználásáért, ami a felesége DVD-jén is szerepelt.

Schobert Norbert hamarosan tagadta a vádakat, és azt állította, hogy ő vásárolta ezeket a lemezeket, míg felesége, Rubint Réka saját dalokat írt a DVD-k alá, és külön fizetett értük a lemezlovasoknak.

Az elmaradt jogdíjakat követelők között volt többek között Sterbinszky, ezen kívül Hamvai P.G. is, akik úgy gondolják, hogy a házaspár nem fizette meg nekik a jogdíjakat az eladott videók után. Ebből 2015-ben büntetőügy lett, a VPOP abban az esetben lefoglalt 12 ezer DVD-t.

A Pesti Központi kerületi bíróság nemrég, március 8-án hozott ítéletében bűnösnek mondta ki Schobert Norbertet szerzői, esetleg szerzői jogokhoz kapcsolódó bűntettek megsértésében – tudta meg a Promotions.

A portál szerint Schobert Norbert a későbbiekben kifizette az Artisjusnak az elmaradt terjesztési, valamint többszörözési jogdíjakat – megközelítőleg 33-35 millió Ft értékben – azonban a kiadókat, valamint a szerzőket ez nem érintette,

így az ügy végül a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódott.

Most a bíróság kimondta az ítéletet: Schobert Norbert bűnös. Úgy tudni, a fitneszguru ügyvédjei fellebbeztek a nem jogerős ítélet ellen, így az ügy másodfokon folytatódik majd.

Az ügyben érintett egyik szerző, Papp Róbert (művésznevén Roberto Winny) elmondta, ők felajánlották a peren kívüli egyeztetés lehetőségét Schobert Norbinak, de állításuk szerint mindig falakba ütköztek.

Mi mindig is készen álltunk egy peren kívüli egyezségre, és felajánlottunk már egy kedvezményesebb összeget, felajánlottunk részletfizetést, de mindig falakba vagy időhúzásba ütköztünk, és csak támadást kaptunk cserébe. Feljelentettek zsarolásért, bepereltek 500 millióra, de sehol nem jártak sikerrel. Nem nagyon értjük, hogy egy beismerő vallomás, egy ügyészi megrovás, és most egy elsőfokú elmarasztaló ítélet után Norbi még miben reménykedik. De persze értjük a túloldalt és az ő álláspontját, de egy felelős, törvénytisztelő ember, üzletember nem így viselkedik

– nyilatkozta a Promotionsnek