Ennyiért árulja Győzike a házát! Gáspár Zsolti ÖRJÖNG!

Gáspár Győző és felesége, Bea elhatározták, hogy elköltöznek Nógrádmegyerről, és eladják családi házukat, amely Gáspár Zsolti szomszédságában található. Az ingatlan eladósorba került, amit egy „eladó” tábla is jelez, amit egyik szemfüles olvasó lefotózott, és a Blikk szerkesztőséghez eljuttatott.

ENNYIÉRT ÁRULJÁK A HÁZAT!

Az értesülések szerint 130 millió forintért kínálják a házat, de az eladás nehézségekbe ütközik.
Hiába ismert a ház, hiszen több valóságshow, köztük az „Édes Élet” és a „Van életünk” című műsorok is itt készültek, az ingatlan tulajdonjogai nem egyértelműek, ami kockázatot jelent a vásárlók számára. A Gáspár család helyi konfliktusai is bonyolítják az eladást. A ház tulajdonjogi problémái miatt az érdeklődőknek óvatosnak kell lenniük. Gáspár Győző megerősítette a hírt, miszerint valóban el szeretnék hagyni a települést.

Az ingatlan tulajdonjogi viszonyai nem tisztázottak, ahogy azt az eladásért felelős szakember, Varga Csilla is megerősítette. Az ingatlan Gáspár Evelin nevén van, azonban a telek, amelyen a ház áll, Zsolti családjának tulajdonában van, így az eladás csak jogi tisztázás után lehetséges. Korábban Győző már próbálta eladni a házat Zsoltinak, de a testvére nem élt az ajánlattal.

MIT LEHET TENNI EBBEN A HELYZETBEN:

Egy ingatlanügyekben jártas jogász szerint a telek tulajdonosának elővásárlási joga van, de ha ezt nem érvényesíti, a ház és a hozzá kapcsolódó földhasználati jog külön is eladható. Azonban ilyen feltételekkel nehezebb vevőt találni. A legegyszerűbb megoldás az lenne, ha a telek tulajdonosa beleegyezne az eladásba, akár részesedés fejében.

Egy helyi lakos szerint Zsolti könnyen kivásárolhatná Győzőt, hiszen vagyonos család, de ez idáig nem történt meg. Győző sajnálatát fejezte ki, hogy a családi örökségét sem kaphatta meg, és a ház felett sem rendelkezhet szabadon, annak ellenére, hogy éveken át gondoskodtak róla.