Sokkoló tragédia történt! Egyre több az áldozat! Most közölte a Katasztrófavédelem: Már 19 ember meghalt! – Óriási katasztrófa érte ezt a várost

Két nappal az özönvízszerű esőzés előtt végeztek felhőmagvasítást, de a szakértők szerint ezen eljárás és a heves esőzés közötti kapcsolat nem ennyire direkt. Az elmúlt napokban Dubajt példátlan özönvízszerű esőzések sújtották – egyetlen nap alatt lehullott az éves csapadékmennyiség. A szélsőséges időjárás széleskörű problémákat okozott: az iskolákat bezárták, a munkahelyek pedig visszatértek a távoli munkavégzéshez, mivel az árvíz elöntötte az utakat, sőt megzavarta a metró- és repülőtéri szolgáltatásokat is – ez utóbbiak esetében a nemzetközi utazások kapcsán is akadtak fennakadások.A mesterséges felhőmagvasítás okozta a brutális özönvizet Dubajban?

Természetes, hogy az emberek kíváncsiak arra, mi okozta a rendkívüli esőzéseket Dubajban, különösen annak fényében, hogy az ilyen jellegű időjárási jelenségek szokatlanok ebben a régióban. Az elmúlt napokban a városban példátlanul heves esőzések sújtották a várost, melyek következtében az éves csapadékmennyiség egy nap alatt hullott le.

Hirdetés

Az ilyen szélsőséges időjárási események súlyos következményekkel jártak, az utakat elárasztotta az árvíz, az iskolákat bezárták, és a városi közlekedés szinte teljesen leállt. A váratlan események mögött többen a felhőmagvasítás gyakorlatát látják, mely egy mesterséges esőképzési technika. Dubajban már régóta alkalmazzák ezt a módszert, mely során vegyi anyagokat juttatnak a felhőkbe, hogy elősegítsék az esőképződést.