A miniszter kimondta: újra jön a benzinárstop Magyarországon

Hírek Admin Monday 6th May 2024

A nemzetgazdasági miniszter szerint be kell avatkozni az üzemanyagárakba, ezt fogja javasolni a kormánynak. Döntés szerdán.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) múlt pénteken publikálta először új régiós üzemanyagár-statisztikáját, amelynek alapján már ezen a héten dönthet a kormány a benzinárstop újbóli bevezetéséről Magyarországon.

Nagyon kicsi az esély arra, hogy ez nem történik meg, miután a nemzetgazdasági miniszter egy keddi sajtótájékoztatón egyértelműen kijelentette, hogy az üzemanyagárakba való beavatkozást fogja javasolni a kormánynak, amely szerdán dönt az ügyben – írta az Index.

A javaslat és így az intézkedés konkrétumainak kialakítása jelenleg is zajlik, erről nem közöltek részleteket. Egyelőre megtippelni sem lehet, mennyi lesz az új hatósági ár, vagy hogy most pontosan milyen formában fognak beavatkozni a piaci folyamatokba.

Hirdetés

A magyar kormány 2021 novemberében hatósági árat vezetett be az üzemanyagokra, 2022. december 7-ig benzint és gázolajat is 480 forintos literenkénti áron lehetett tankolni.

7.4 ezer Megosztás
.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s); })();