Mi történt Renátával a végzetes éjszakán? Órákkal a halála előtt még önfeledten bulizott a sztárok kedvenc fodrásza

Barátai és kollégái is döbbenten és értetlenül állnak a tragédia előtt: Reni a minap még boldogan csinosítgatta imádott lakását. A hétvégén egy buliból tért haza, majd hétfőn kiderült, hogy az otthonában elhunyt.

Döbbenet… Még most sem értik a magyar sztárok, mi történhetett… Tragikus hirtelenséggel elhunyt egyik kedvenc fodrászuk, Szabó Renáta. Úgy tudjuk, nemcsak a vendégei, a barátai, de még a legszűkebb család, a szerettei is tanácstalanok, tele vannak kérdésekkel, vajon hogyan érhetett ilyen hirtelenül véget az élete ennek a mindig vidám, tehetséges és sikeres nőnek, akinek a keze alatt a legismertebb hazai hírességek és olykor világsztárok is szépültek. Miként fordulhatott hirtelen ekkorát a világ… Sokakban már az is felvetődött, hogy nem természetes úton halt meg.www.instagram.comhttps://pulsembed.eu/p2em/FsmQaYKeq/

Kollégája, Kiss Márk divattervező, stylist is megdöbbent, akivel a Next Top Modell Hungary forgatásán az utóbbi időben együtt dolgoztak.

Hirdetés

– Voltak neki ugyan hullámvölgyei, egyszer-egyszer nem érezte jól magát a bőrében, de ilyenkor mindig elmondtam neki, hogy sikeres vagy, tehetséges vagy, jó munkád van, egy csodás kis lakásod, semmi okod szomorúnak lenni. De általában, az esetek kilencven százalékában, nagyon vidám, őszintén kedves és jóindulatú ember volt. A minap például, amikor összefutottunk, boldogan mutatta, mi mindent vett a lakásába… Azt csinosítgatta éppen – emlékezett Szabó Renátára Márk, aki úgy tudja, a fodrász szombat éjjel még vidáman bulizott a barátaival.

Hazament a buli után, ahol egyébként nagyon jól érezte magát, aztán rá pár órára történhetett a tragédia.

A Blikk úgy tudja, Szabó Renátára végül hétfőn kora este törték rá a tűzoltók az ajtót, miután hiába volt több vendége is beírva, nem ment be dolgozni munkahelyére a hét első napján. Egykori munkaadóját, Hajas Lászlót is mélyen érintette Renáta elvesztése, hiszen szinte már barátként tekintett a fiatal tehetségre, akit hajdan ő vezetett be a művészvilágba.

– Több mint három éve ismertük meg egymást, amikor megkeresett, hogy nálam szeretne dolgozni. Nem is volt kérdés, hogy lehetőséget adok, hiszen akkor már komoly szakmai tapasztalat volt a háta mögött. A szorgalmával nagyon hamar elnyerte a bizalmamat, ezért nyugodt szívvel vittem magammal minden komolyabb produkcióra: ilyen munka volt A Dal vagy a Virtuózok is. Legnagyobb örömömre mindenhol meg voltak elégedve vele – árulta el Hajas.

Hirdetés

– Lényegében én vittem bele a művészvilágba, de egy idő után már annyira népszerű lett, hogy nélkülem is megállta a helyét. Egy igazán nyitott, bulizós lányt ismertem meg benne, akinek a szorgalma is példaértékű volt. Nagyon kedveltem, és mélyen érintett, amikor tudomást szereztem a haláláról. Azt gondolom, hatalmas veszteség érte az egész szakmát.

– Mindig fodrász szerettem volna lenni, már egészen óvodás koromban eldöntöttem – ezt maga Szabó Renáta jelentette ki egy 2017-ben készült interjúban a fodraszinfo.com-nak, ahol arról is beszélt, milyen volt hat éven át Hollandiában karriert építeni.

– A tévés háttérmunka nagy szerelmem lett, mert szükségem van a folyamatos pezsgésre – mondta akkor.

Nem csoda, hogy az elmúlt években a legnagyobb show-k – például a Dancing with the Stars, a Sztárban sztár, a Next Top Modell Hungary vagy a Virtuózok – stábjának elismert és szeretett tagja volt. Ismert énekesek, zenekarok, hírességek is – így Tolvai Reni, a ValMar, Azahriah vagy Manuel, illetve olyan világsztárok, mint Plácido Domingo – szívesen dolgoztak vele, mindenki imádta. Vasárnap azonban valami történt, amit egyelőre senki sem ért. Mi történhetett, hogy Renáta már nincs közöttünk…? A hozzá közel állók kapaszkodóként keresik a magyarázatokat.

Csodás, kedves, mindig mosolygós ember volt, egyszerűen nem volt semmilyen előjele annak, hogy ez történjen vele. Beszéltünk a barátokkal, tényleg nem tudunk mást elképzelni, mint hogy talán a buliban valamit beletettek az italába

– próbálta megválaszolni a megválaszolhatatlant az egyik közeli barát, aki azt is elárulta, hogy Renáta családja mindent szeretne elkövetni annak érdekében, hogy kiderüljön, mi áll a tragédia hátterében.

blikk