“A szemünk előtt fogyott el a lányom” – Hatalmasat hibáztak az orvosok

.
Érdekes Admin Monday 20th May 2024

Ellie Suggett története, egy fiatal angol lányé, aki egy ritka és kegyetlen kórral küzdött meg, figyelemfelhívó példaként szolgál arra, hogy milyen fontos a betegek panaszainak komolyanvétele és a gyors, hatékony orvosi beavatkozás. Ellie 2022 novemberében kezdett rosszul érezni, fájdalmak jelentkeztek a halántékánál és az állkapcsában, ami később a testének több részére is kiterjedt, ám az orvosok csak a Covid-19 vakcina lehetséges mellékhatásaira hivatkozva nyugtatták meg őt és családját.

Ellie állapota egyre romlott, a lány drasztikusan fogyni kezdett, a fájdalom miatt nem tudott enni, sem a karját megemelni. A család kétségbeesése ellenére, és annak ellenére, hogy Ellie szervezetében folyamatos gyulladásra utaló jelek voltak, hosszú hónapokon keresztül nem történt előrelépés az állapotának diagnosztizálásában vagy kezelésében.

Végül, 2023 májusában, hónapok szenvedése után az orvosok diagnosztizálták Ellie-t Takayasu arteritissel, egy rendkívül ritka betegséggel, ami a nagy vérerek gyulladását okozza. Ezt a betegséget az Egyesült Királyságban évente alig száz esetben diagnosztizálják. Ellie kezelése megkezdődött, ám a betegség által okozott tartós gyulladás már komoly károkat okozott a szervezetében, amelyekkel most már örökké együtt kell élnie.

A családja szerint az orvosok hatalmasat hibáztak, amiért nem vették komolyan Ellie panaszait és nem cselekedtek időben. Ellie édesanyja, Vicky, a The Sunnak nyilatkozva azt mondta: „A szemünk előtt fogyott el a lányom, mégsem tettek semmit.” Ellie története rávilágít arra, mennyire létfontosságú, hogy az orvosok időben és megfelelő figyelmet fordítsanak a betegeikre, különösen, amikor ritka betegségek állnak a háttérben.

3.6 ezer Megosztás
.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s); })();