Ilyen elragadó szépség volt Molnár Piroska fiatal színésznőként – fotó

Így festett a 70-es és a 90-es években a Keresztanyu sztárja, Molnár Piroska.

Molnár Piroska a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. 1968-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, az RTL nézői legutóbb a Keresztanyu című sorozat főszerepében láthatták, ahol Róza mama bőrébe bújt.

A színésznő 2022 márciusában forgatás közben, a sorozat díszletéből üzent a világnak:

Mélyen együttérzünk a szomszédunkban zajló háborús támadás áldozataival és hozzátartozóikkal

– mondta a videóban, később pedig egy rejtélyes fiatalemberről is mesélt, akire fogadott unokájaként tekint, és úgy érzi, neki köszönhetően visszakapta a fiatalságát.

Hirdetés

Ez a harmincéves fiatalember mindenben a segítségemre volt és van. Nélküle már nem is tudnék létezni.


Molnár Piroska tavaly ősszel töltötte be a 78. életévét. Elárulta, hogy számára sokszor már nehéz ott lenni a hajnali próbákon, felvételeken, vagy esténként a színpadon, de játszik, mert ez az élete. Túl van egy térd- és szívműtéten, és bár a beépített pacemakerrel már nem nagyon „ugrálhat”, büszkén állítja, hogy miatta még egyetlen előadás sem maradt el.

A színésznőt a közel fél évszázados pályafutása alatt olyan kultikus magyar filmekben láthattuk, mint az Indul a bakterház és a Csinibaba, és több mint kétszáz színházi darabban szerepelt. 

1974-től, 29 éves korától volt a kaposvári színház művésze, az alábbi kép ebből az időszakból, az Egy lócsiszár virágvasárnapja című darabból származnak.

Hirdetés
Ilyen elragadó szépség volt Molnár Piroska fiatal színésznőként