Döbbenetes orvosi műhiba! Tévedésből kivették öt bordáját és fél tüdejét Ádámnak.. Sajnos a műtét után Ádám… – MEGRÁZÓ RÉSZLETEK:

Egy rosszul felállított diagnózis miatt tévesen vették ki a bohócdoktorként dolgozó Kovács István Ádám öt bordáját és fél tüdejét – írta a Blikk. A férfinél a CT daganatot mutatott ki a tüdejében, ezután műtötték meg. Csak az operáció közben derült ki, hogy nem rákról volt szó, hanem egy szivacsos elváltozásról, addigra azonban már késő volt – írta a lap. A hibás diagnózis miatt feljelentést tett, ám a CT-t végző orvos a vizsgálat hosszú hónapjai alatt meghalt, az eljárás lezárult.

„Nagyon nehéz most így kimozdulnom otthonról, úgy képzeljék el, hogy 200 métert 20 perc alatt tudok gyalog megtenni, minden lépés küzdelem. De a bohócdoktorságról nem vagyok hajlandó lemondani!” – nyilatkozta a férfi a lapnak. Kovács István Ádám a bohócdoktorság mellett önkéntes mentődiszpécserként is dolgozott, de azt néhány napja kénytelen volt otthagyni, mert nem bírta. Másfél hónapja ugyanis elveszítette a jogosultságot az addig neki járó mobil oxigénpalackra, mivel nem tudta jelezni az oxigént biztosító cégnek, hogy szüksége van az újabb palackokra, mivel kórházban volt. A mobilpalack ahhoz kellett, hogy el tudjon járni otthonról. Most a várólista végére került a szabályok miatt. Vehetne is magának egyet, de nem nincs rá pénze: a kétszázezer forintos összeget nem tudja kifizetni. (Kiemelt képünk:illusztráció. Fotó: ddabong via Pixabay) – Blikk.hu