MOST ÉRKEZETT: EZ SAJNOS MINDEN nyugdíjast érint! „Ez egy vicc” – Felháborodtak a nyugdíjasok az Orbán-kormány MOSTANI bejelentésén:

Felháborodtak a nyugdíjasok: Keveslik a nyugdíjasok a 3,1 százalékos emelést, szerintük az elszálló infláció miatt több pénz járna nekik. Sokak szerint alapvetően igazságtalan a nyugdíjrendszer, hiszen a mostani korrekció után van olyan kisnyugdíjas, akinek mindössze 1240 forinttal emelkedik a havi járandósága, miközben az alapvetően tehetős nyugdíjasok több tízezer forinttal kapnak majd többet. Az ATV Híradó riportja. Magyarországon jelenleg inflációkövető nyugdíjrendszer van, ami azt jelenti, hogy ha a pénzromlás mértéke nagyobb, mint a januári nyugdíjemelés, akkor a kormánynak törvényi kötelessége novemberben pótlólagosan megemelni a nyugdíjakat.

Szerdán 3,1 százalékos nyugdíjkorrekciót jelentett be a kormány. A legrosszabbul a legkevesebb nyugdíjat kapó idősek járnak, van olyan, aki mindössze 1240 forinttal kap majd többet. Az Ormánságban sok szegény ember él: az itteni idősek most nagyot csalódtak. „Háromezer forint az semmi, mikor ott tart az ember, hogy elmegy vásárolni, és egy reklámszatyorban tízezer forint elveszik, ez egy vicc” – nyilatkozta Híradónk stábjának felháborodva Tolnai István. Hazánkban ma 74 ezren kapnak havi 60 ezer forintnál kevesebb, és közel 40 ezren kapnak félmilliónál is nagyobb nyugdíjat. Zalában többen úgy látják, hogy ez az egész nyugdíjkorrekció nem más, mint játék a számokkkal. „Hogyha azt vesszük figyelembe, hogy a meridián nyugdíj 60-70 ezer forinttal alacsonyabb, mint a statisztikai hivatali átlagnyugdíj, akkor más a számok értéke. Ez mit jelent?

Hogy a nyugdíjasok nagy többségének gyakorlatilag ez egy semmi” – vélekedett Tóth László. Sokan azt tartják felháborítónak, hogy nem igazságos az emelés mértéke, hiszen egy kisnyugdíjasnak nagyobb korrekció járna, mint akinek a másfél milliót is meghaladja az öregségi nyugdíja. „Én nagyon felháborodtam, mert megint a kisnyugdíjas az, aki keveset kap, nem mondom meg, mennyi a nyugdíjam de 4000 forint emelést kaptam, így máris kiszámolható, és nem mindegy, akinek van fél vagy egymillió nyugdíja, az mennyivel többet kap, és ugyanannyiért van minden a kisnyugdíjasnak mit a gazdag nyugdíjasnak. Legalább egy felső határt kellene húzni, hogy meddig adható nyugdíjemelés” – fogalmazott Fülöp Józsefné. Januárban újabb nyugdíjemelés várható, ami a jövő évi inflációs várakozások alapján 6 százalékos lesz majd. – ATV.hu

Hirdetés