Lezuhant egy férfi a Gellért-hegyről, lefotózták a halálos zuhanás előtt – Fotó

Kedden délután sajnálatos haláleset történt a budapesti Gellért-hegyen, ahol egy 63 éves helyi férfi vesztette életét egy zuhanásban, a Sziklatemplom melletti kereszttől. A szemtanúk szerint az idős férfi a korlátnál lévő tiltó táblát figyelmen kívül hagyva, a korlát mögött állva nézett le a hegyről, mikor a baleset bekövetkezett – számol be róla az Ittlakunk.hu.

A Ripost helyszínen lévő munkatársa egy portugál turistacsoporttal beszélgetett, akik közül az egyik szemtanú fotót készített a férfit a tragikus esemény előtt, de a zuhanást már nem látták. A turista a fotót megosztotta a Riposttal, és hozzátette, hogy a férfi állapotát ittasnak ítélte.

A fényképen világosan látszik, hogy a férfi a korlátnál belépett a tiltott területre, és a tájat szemlélte a tragikus zuhanás előtt. A képen az is látszik, hogy a férfi hátizsákját a keresztet körülvevő kerítésre akasztotta.

A Ripost hozzáteszi, hogy a hátizsákot a rendőrök is megtalálták a helyszínen, így nem kétséges, hogy a képen látható férfi az áldozat. Mivel a férfi a biztonságos területet hagyta el a baleset előtti fotón, és a turista beszámolója szerint ittasan tűnt, még nem tisztázott, hogy a férfi tragédiáját egy rossz lépés okozta-e, vagy szándékosan döntött úgy, hogy véget vet életének. A rendőrség már kizárta az idegenkezűséget.