Sokkoló hírt kaptunk reggelre – Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG! Hatalmas név távozott közülünk!

Elhunyt Szabó Imre, a BEAC atlétikai szakosztályának vezetőedzője

Életének 75. évében elhunyt Szabó Imre, a BEAC atlétikai szakosztályának legendás vezetőedzője – a tragikus hírt a Magyar Atlétikai Szövetség tette közzé a honlapján. Szabó Imre neve szorosan összeforrt a magyar atlétikával, és távozása pótolhatatlan veszteség a sportág számára.

Szabó Imre már egészen fiatalon, 18 évesen került a BEAC-hoz, mint középtávfutó. Az edzői pálya már ekkoriban vonzotta, így 21 éves korában elkezdte a BEAC közép- és hosszútávfutóinak, illetve gyaloglóinak felkészítését. Ezzel elindult az a páratlan edzői karrier, amely több mint fél évszázadon át tartott. Egész életét a fekete-fehér klub kötelékében töltötte, az atlétikai szakosztály szakvezetőjeként dolgozott egészen szerdáig, élete legfontosabb feladatának a sportolók fejlesztését és a klub szolgálatát tekintette. Egyedülálló szakmai pályafutás
A Magyar Atlétikai Szövetség megemlékezésében kiemelte, hogy Szabó Imre kiemelkedő szakmai tudása és elhivatottsága több mint 500 bajnokot nevelt fel a magyar atlétika számára. Tanítványai között korosztályos és felnőtt válogatottak is voltak, akik világversenyeken képviselték Magyarországot. Munkájának eredményeként olimpikont is adott az országnak: Csere Gáspár maratonista, aki a 2016-os riói olimpián is részt vett, Szabó Imre tanítványa volt.

A sportág iránti szeretete és elkötelezettsége minden atlétikával foglalkozó ember számára példaértékű. Szabó Imre egész életét az atlétika szolgálatának szentelte, folyamatosan motiválta és támogatta tanítványait, nemcsak edzőként, hanem emberként is.