Gyász! Feladta a harcot a szervezete, elvesztettük a kézilabdás legendát – Részvétünk


Túl korán ment el.

63 éves korában elhunyt Rastislav Trtík, a cseh kézilabdasport meghatározó alakja. Trtík játékosként a cseh kézilabda legmagasabb szintjén szerepelt, többek között az ostravai Baník és a karvinai csapatok színeiben, majd játékoskarrierjét Németországban fejezte be.

Edzőként komoly sikereket ért el: bajnoki címeket nyert a karvinai Baníkkal és a Frýdek-Místek csapatával, amelyeket a cseh kézilabda élvonalába vezetett. A szlovák Tatran Prešovval szintén jelentős eredményeket ért el. Németországban a Melsungennel feljutott az első Bundesligába, és edzői tevékenységet folytatott az Empor Rostocknál, valamint a lengyel Górnik Zabrzénél is.

Karrierje során kétszer is betöltötte a karvinai csapat sportigazgatói pozícióját, miközben elkötelezetten dolgozott az utánpótlásnevelésben is.

A cseh válogatottal szintén szép eredményeket ért el: 2004-ben a szlovéniai Európa-bajnokságon tizenegyedik, míg 2005-ben a tunéziai világbajnokságon tizedik helyezést értek el az irányítása alatt. Trtík 2021-ben ismét átvette a cseh nemzeti csapatot, de 2022 februárjában befejezte válogatottbeli munkáját.

Forrás