Durva mi fog történnni az októberi időjárással. Megszólalt Németh Lajos, elképedtek mennyire más jön, mint amire számítottunk. Ez most komoly?

Annyira más, mint várták. Bár most még nyárias az idő, beléptünk az őszbe – legalábbis a naptár szerint. Sokan kíváncsiak arra, hogy az ősz megbüntet-e minket a nagy nyári melegért. Hát nem. Megérkezett a nagy októberi-novemberi időjárás-előrejelzés, és nagyot néztek miatta a szakértők. Az országos átlaghoz képest ugyanis lényegesen magasabb nappali és éjszakai hőmérsékletre van kilátás. Az októberben átlagosan 15, novemberben 7 fok szokott lenni a legmagasabb nappali hőmérséklet, de esik majd le eddig a hőmérő higanyszála.

Annyira más, mint várták. Bár most még nyárias az idő, beléptünk az őszbe – legalábbis a naptár szerint. Sokan kíváncsiak arra, hogy az ősz megbüntet-e minket a nagy nyári melegért. Hát nem. Megérkezett a nagy októberi-novemberi időjárás-előrejelzés, és nagyot néztek miatta a szakértők. Az országos átlaghoz képest ugyanis lényegesen magasabb nappali és éjszakai hőmérsékletre van kilátás. Az októberben átlagosan 15, novemberben 7 fok szokott lenni a legmagasabb nappali hőmérséklet, de esik majd le eddig a hőmérő higanyszála. Az átlaggal szemben október 20 fok körüli nappali hőmérséklettel kezdődik, és hó közepéig bőven 15 fok fölött alakulnak a számok, csak ekkor kezd az átlag szerint hűlni a levegő. Ugyanakkor a novemberi 7 fokos nappali hőmérséklettel szemben is egészen a hó második feléig 3-4 fokkal magasabbra van kilátás, ami nagyon kellemes hőérzetet kölcsönöz majd. Csak decemberre áll vissza a rend – már, ami az átlagos hőmérsékletet illeti 2-5 fok közötti nappali hőmérsékletekkel. Forrás:

Hirdetés