Brutális idő közelít! 9 vármegyére azonnal kiadták a riasztást

A mai nap különösen figyelned kell az időjárási viszonyokra, ugyanis kilenc vármegyére adtak ki figyelmeztetést. Az előrejelzések szerint erős villámlás, heves széllökések, zivatar és jégeső várható, amelyek komoly veszélyt jelenthetnek – írja a propeller.hu.

Időjárás: kiadták a riasztást

A legnagyobb kockázatot a villámlás jelenti, de a szél ereje is jelentős lehet, és jégeső is előfordulhat. Ez különösen az északkeleti országrészben lesz jellemző, ahol délután több hullámban is várhatóak zivatarok. A nyugati és délnyugati megyékben is hasonló időjárási jelenségekre lehet számítani.

9 vármegyére kiadták a riasztást. Forrás: met.hu

Az előrejelzések szerint az északkeleti régióban, de másutt is kialakulhatnak zivatarok, bár ezek előfordulási valószínűsége kisebb. A viharos széllökések sebessége elérheti a 60-80 km/h-t, a jég mérete pedig 1-2 cm lehet. Az intenzív csapadék mennyisége általában 10-25 mm körül alakulhat, de északkeleten ez akár több is lehet az egymást követő zivatarok miatt.

Hirdetés

Az elsőfokú, citromsárga riasztást ezekre a vármegyékre adták ki: Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém, Zala.