Oláh Ibolyáról most jött a hír! Ismerősök erősítették meg…!

Most Ma reggel jött a hír Oláh ibolyáról! Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat. Ibolya filmdrámába illő életutat tudhat magáénak.

Mutatjuk a részleteket!

Oláh ibolya. 46 éves lett – Boldog szülinapot! Bizony 46 éves! A vad természetéről és szép hangjáról ismert előadó művészetével és élete történéseivel az elmúlt esztendőkben volt, hogy a reflektorok minden fényét magára irányította, de az is előfordult, hogy teljesen eltűnt a nyilvánosság elől.

Az elmúlt hetekben ismét egyre többször hallani róla, 46. születésnapja alkalmából pedig mi is visszatekintünk eddigi életútjára…

Oláh Ibolyát olyan zenekarok, előadóművészek inspirálták a zenei pályán, mint Linda Perry, Alanis Morissette, Pink, Keresztes Ildikó, a Guns N’ Roses, a Rolling Stones, az Aerosmith és a Queen.

Tanult egy budapesti zeneművészeti szakiskolában is, de félbehagyta. Sikertelenül próbálkozott néhány alkalommal énekesi vetélkedőkön, míg végül a 2003–2004-es Megasztár (TV2) átütő sikert hozott számára a második helyezéssel. 2004. június 5-én 400 000 ember előtt énekelt egy ingyenes budapesti rendezvényen, amelyen Sting is fellépett.

2005. augusztus 19-én Bozóki András kulturális minisztertől Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott. 2005. augusztus 20-án este, a hivatalos állami ünnep nyitányaként ő énekelte el a Magyarország című dalt (René Dupéré – Geszti Péter).

Brüsszelben, az Európai Parlament épületében, valamint Hollandiában is fellépett már.

2013 szeptemberében csatlakozott a Karmapirin nevű nyíregyházi bluesrock zenekarhoz. A kapcsolat rövid ideig tartott.