Az idős hölgy eladja a házát, hogy segítsen unokájának és eltűnik, majd egy évvel később visszatér

Carmen Seymour asszony úgy döntött, hogy eladja a házát, hogy kisegítse az unokáját. Miután ezt megtette, nyomtalanul eltűnt. Aztán egy nap a mostohalánya, Annie kapott egy hívást a kórházból, hogy Carmenre kritikus állapotban találtak rá.

Carmen a nappaliban ült, és a mostohalányát, Annie-t bámulta. “Ez minden, amit hoztál nekem, Annie? Tényleg azt hiszed, hogy egy sütemény és egy kis tea boldoggá tesz? Mindez kevesebb mint húsz dollárba kerül!”

“Nagyon sajnálom, anya. Nehéz időszakon megyek keresztül anyagilag ebben a hónapban. Majd veszek neked valami szépet, ha legközelebb meglátogatlak” – mondta Annie bocsánatkérően.

“Ajánlom is! Nézd meg a húgodat, Jane-t! Vett nekem egy gyönyörű ruhát. Olyan jó a stílusérzéke. Ő tényleg a lányom” – mondta Carmen, és szánakozva nézett Annie-re.

Hirdetés

Carmen mindig is a lányát, Jane-t részesítette előnyben a mostohalányával, Annie-vel szemben.

Annie egyetértően bólintott, és azt mondta: “Jane mindenben jó, anya”.

Carmen megvonta a vállát, mintha azt akarná mondani: “Tudom”. “Ó, ő egyszerűen csodás. Nincs még egy olyan ember, mint Jane!”

Annie megpróbálta elterelni a beszélgetést a mostohahúgáról, és megkérdezte Carment, hol van az apja. “Itt vagyok, édesem!” James Seymour lépett be a szobába, és sugárzott a lánya által hozott vajkrémes torta láttán. “Elhoztad a kedvenc tortámat! Köszönöm!”

Hirdetés

Izgatottan rohant az ebédlőasztal felé, de megállt, miután Carmen undorodó pillantást vetett rá. “Miért reagálod túl a dolgot egy torta miatt? Nem is olyan nagyszerűek” – mondta a lány.

Csak James értékelte Annie vajkrémes tortáját.

“Hmm, igazad van” – válaszolta James, és megpróbálta lecsillapítani rosszkedvű feleségét. “Nem tervezed, hogy ma meglátogatod a piacot?”

“Ó, dehogynem. Épp most indulok. Jane kedvenc pitéjét fogom elkészíteni, úgyhogy friss alapanyagokra van szükségem. Jó étvágyat a megvásárolt vajkrémes süteményekhez! Nem tudom, miért szereted őket annyira” – mondta, és elsétált, miközben még egyszer utoljára gúnyolódott Annie-n.

“Ne törődj az anyukáddal, édesem. Most nehéz időszakon megy keresztül, mert Jane és Louis válófélben vannak” – magyarázta James.

“Micsoda? Jane és Louis elválnak?” Annie meglepődve hallotta, hogy a mostohatestvére szétköltözik.

Carmen el volt keseredve, hogy a lánya házassága meghiúsult.

“Uhuh. Már külön élnek. A fiuk, Andre eddig Louisszal élt, de hamarosan választania kell majd az anyukája és az apukája között” – magyarázta tovább.

Annie megrázta a fejét, mondván, fogalma sincs, mi történik. “Most már értem, honnan jött anyának ez a viselkedés. Ő és én jóban voltunk az elmúlt hónapokban, a mostani látogatás előtt. Szörnyen érzem magam az unokaöcsém miatt!”

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Annie biológiai anyja meghalt, amikor ő még csak tízéves volt. Az apja ezután találkozott Carmennel egy konferencián, és nem sokkal később randizni kezdtek. Jameshez hasonlóan Carmen is özvegy és egyedülálló anya volt. A férfi boldogan fogadta magához Jane-t, de Carmen számára ez nem volt így, aki Annie anyjaként alig vállalta a felelősséget.

Carmen és James együtt élt Annie-vel és Jane-nel.

Felnőttként Carmen csak Jane-nel törődött. Ez nem sokat változott, amikor idősebbek lettek, és az a kevés aggodalom, amit Annie iránt érzett, teljesen eltűnt, amikor Jane befogadta a fiát, Andrét. Emiatt Annie alig látogatott haza, mivel állandóan csúfolták.

Néhány hónap múlva Jane és Louis válása már javában zajlott, és Andre úgy döntött, hogy az anyjával él. Jane számára kihívást jelentett egyedül gondoskodni róla, ezért Carmen gyakran látogatta, hogy segítsen a gondozásában.

Eltelt néhány év, és Carmen, Jane és Andre számára ugyanaz volt a rutin. Amikor a fiatal fiú 18 éves lett, egy másik városba költözött, hogy főiskolára járjon. Közben Annie már férjhez ment Davidhez, akit az interneten ismert meg.


Carmen mindig mindent Jane-nek készített elő, nem pedig Annie-nek.

Nem sokkal a házasságuk után Annie egy gyönyörű lánynak adott életet, akit Lizzie-nek hívtak. Carmen soha nem gondoskodott róla úgy, mint Andre-ról, amikor még gyerek volt. Sőt, féltékeny volt arra, hogy Annie szerelmes kapcsolatban él Daviddel, míg Jane családja tönkrement.

Miközben ez történt, James egészsége kezdett romlani, és semmilyen kezelés nem segített az állapotán. Annie és David a legjobb orvosokhoz vitte őt, és még külföldi orvos barátok segítségét is igénybe vették, de hiába. Közel négy évig küzdött romló egészségével, mielőtt elhunyt.

Amikor James meghalt, Annie és David gyakran meglátogatta Carment, hogy gondoskodjon róla, míg Jane a saját életével volt elfoglalva. Néhány évvel azután, hogy a fia egyetemre ment, megismerkedett egy gazdag férfival, és teljesen megfeledkezett az édesanyjáról. Egyedül Andre esküvőjére tért vissza.


Jane egy másik városba költözött, távol az anyjától és a fiától.

Egy nap Andre meglátogatta Carment, hogy egy jelentős kéréssel forduljon hozzá. “Nagymama” – kezdte. “Mit szólnál ahhoz, ha eladnánk ezt a házat, és vennénk egy lakást, ahol mindannyian boldogan élhetnénk? Teljesen egyedül vagy itt, és senki sem gondoskodik rólad” – mondta.

Carmen megrázta a fejét, és visszautasította. “Drágám, ez a ház őrzi az összes gyerekkori emlékedet. Nem akarom eladni” – mondta, szkeptikusan szemlélve, hogy mit kér az unokája.

“Nagymama, ez a hely már nem tud neked semmit sem nyújtani. Anyám elhagyott téged, Annie néni pedig egy egészen más történet” – erőltette Andre. “Ráadásul a ház eladása sokat segítene nekem az új vállalkozásomban. Pénzre van szükségem, és reméltem, hogy tudnál nekem segíteni.”

Carmen tudta, hogy nem mondhat nemet az unokájának.

Ezen a ponton Carmen rájött, hogy mi volt az igazi oka annak, hogy Andre azt akarta, hogy eladja a házat. Bár ellenezte, rájött, hogy nem lenne rossz ötlet összeköltözni Andréval és a feleségével. Sajnos nem tudta, hogy mi vár rá.

A cikk még nem ért véget, folytatás a következő oldalon:

Annie a saját életével és a gyermekével lett elfoglalva, így nem tudta olyan gyakran meglátogatni Carment, mint korábban. Így amikor egy nap meglátogatta a házában, meglepődve tapasztalta, hogy Carmen már régen elköltözött.

Amikor felhívta Jane-t, hogy megkérdezze, hová ment Carmen, a lány elárulta, hogy nem beszélt az anyjával, és fogalma sincs, hová ment. Amikor Annie felhívta Andrét, az hazudott, és azt mondta, hogy már egy hónapja nem látta őt.


Annie aggódott Carmen miatt.

Annie körbejárta az egész környéket, és Carmenről kérdezősködött, de senki sem tudta, hol van. Végül úgy döntött, hogy bejelentést tesz eltűnt személyként. Abban a pillanatban azonban megcsörrent a telefonja.

“Halló, Annie Seymour?” – szólalt meg a hang a másik végén.

“Igen, itt Annie. Kivel beszélek?” A nő a vonal másik végén úgy mutatkozott be, mint valaki a kórházból.

“Az édesanyádról van szó, Carmen. Tegnap este hozták ide, miközben eszméletlen volt. Most ébredt fel, és megkért minket, hogy lépjünk kapcsolatba veled.” Annie szíve összeszorult.

“Micsoda? Kérem, küldje el a címet, és azonnal ott leszek” – mondta Annie, és bepattant a kocsijába.

Amikor a kórházba ért, Annie megtudta, hogy miután Andre megkapta Carmen házának eladásából származó összes bevételt, otthagyta a nőt, hogy meghaljon.

Annie mindent megbocsátott Carmennek.

Carmennek nem volt hol laknia, és addig kóborolt az utcán, amíg a teste nem adta fel, és el nem ájult. Amikor Annie meglátogatta a kórházban, Carmen nem tudta visszatartani a könnyeit. “Ó Annie, annyira sajnálom, hogy rosszul bántam veled. Olyan szörnyű anya vagyok” – mondta.

Annie, akinek olyan nagy szíve volt, megbocsátotta Carmennek a történteket, és hazavitte, miután kiengedték a kórházból. Újrakezdték, és Carmen Annie lányának szerető nagymamája lett. Egészen az idős korában bekövetkezett haláláig velük maradt.

Carmen élete hátralévő részét Annie-vel, Daviddel és kedves unokájával töltötte.

Mit tanít nekünk ez a történet?

  • A családok nem feltétlenül vérrokonokat jelentenek. Annie nem volt Carmen biológiai lánya, de ő volt az, aki őszinte szeretettel és törődéssel bánt vele.
  • A túlzott elkényeztetés elronthatja a gyerekeket. Jane és Andre mindig is Carmen szíve csücskei voltak, és miután minden szeretetet és törődést megadtak nekik, végül pénzért elárulták őt.

Ezt a beszámolót olvasónk története ihlette, és egy profi író írta. Bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés. Minden kép kizárólag illusztrációs célokat szolgál.