Figyelem, Fontos! Kéthetes leállás az MVM-nél, a SZÁMLÁZÁS is! Minden ügyfelet érint!

Az MVM áramszámlázási rendszere július 1-től előreláthatólag két hétre leáll, mert június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be. Ezt követően az MVM Next lesz az egyetlen egyetemes áram- és földgázszolgáltató Magyarországon. Az új ügyfélkör átvétele jelentős informatikai átállást igényel, ezért lesz szükség a leállásra.

Az átállás alatt korlátozott lesz az áramügyintézés, különösen azok számára, akik 2021. szeptember 1-je előtt még az Elmű-Émász ügyfelei voltak. Nem lesz elérhető több funkció az online ügyfélszolgálaton és a mobilalkalmazásban, mint például a diktálás, az e-számla-igénylés vagy -lemondás, és az online bankkártyás fizetés. Az ügyfélszolgálati irodákban sem lehet majd bankkártyával fizetni, így a számlák kiegyenlítését csekkes befizetéssel vagy átutalással kell rendezni.

A telefonos diktálás továbbra is biztosított lesz, és az ügyfelek az átállási időszak alatt bediktált mérőállásukról a rendszer újraindulása után kapnak számlát. Az előre fizetős mérőt használó ügyfeleket külön értesítik, hogy időben töltsék fel mérőiket, mert július 1-jén 15:30 után két hétig nem lesz lehetőség online vagy feltöltőpontokon feltöltőkód vásárlására.