Nébih felhívás! Ha ezt vetted a TESCO-ban, TILOS megenned, azonnal vidd vissza!

A Nébih közleménye
A Nébih rendszeresen ellenőrzi az élelmiszerek biztonságát és határozottan fellép a nem megfelelő termékek forgalmazása ellen.
A hivatal arra kéri a lakosságot, hogy az érintett terméket ne fogyasszák el, és azonnal vigyék vissza az üzletbe, ahol vásárolták.

A TESCO közleménye:
Azok a vásárlók, akik a megadott minőségmegőrzési idejű terméket megvették, visszavihetik bármelyik Tesco áruházba, ahol blokk nélkül is visszakapják a termék árát.

Nézzük pontosan mely termékekről van szó és az okot:

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közölte, hogy a Tesco-Global Zrt. visszahívja az 500 grammos, TS vörös vesebab nevű termékét a forgalomból.
A 2025. július 6-i minőségmegőrzési idejű vörös vesebab visszahívásra került. A Nébih kéri, hogy ne fogyasszák el ezt a terméket. A Tesco üzletekben blokk nélkül is visszatérítik az árát.
A visszahívás oka, hogy a termékben határérték feletti növényvédőszer-maradékot találtak.

Az érintett vörös vesebab termék visszavihető bármelyik Tesco üzletbe, ahol blokk nélkül is visszatérítik az árát. A vásárlók további információért fordulhatnak a Tesco ügyfélszolgálatához, illetve a Nébih honlapján találhatnak friss élelmiszerbiztonsági információkat. Fontos mindig ellenőrizni a termékek minőségmegőrzési idejét és figyelemmel kísérni az élelmiszerbiztonsági híreket az egészségügyi kockázatok elkerülése érdekében.