Nagy a baj! Keresztes Ildikó agydaganatos! Most mindent elmondott!

Az énekesnő elmondta, hogy korábban nem beszélt a betegségéről, mert nyugalomra volt szüksége, és nem akarta, hogy találgatások induljanak el. Most azonban úgy döntött, hogy megosztja a részleteket, mert úgy érzi, több hónapnyi távollét után tartozik ennyivel a rajongóinak.

Tavaly novemberben derült ki, hogy egy háromcentis daganatot találtak az agyában. „A fülemtől vágtak a hajam tövében a homlokom közepéig, mert találtak az agyamban egy daganatot” – mesélte a Nők Lapjának. Az énekesnő részletesen beszámolt arról, hogyan vette észre a problémát: „Egy nap arra ébredtem, hogy rettenetesen szédülök és hányinger gyötör. Először azt hittem, a front miatt van, vagy a kimerültség okozza, mert tavaly rengeteget dolgoztam. Ám mivel napokig nem múlt el, a barátnőm bevitt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályára.”

Az orvosi vizsgálatok során először semmi komoly problémát nem találtak, a szédülés is elmúlt, valószínűleg egy vírus miatt volt. Az utolsó pillanatban végzett agyi CT viszont felfedte a háromcentis tumort a homlok mögött. A diagnózis sokkolta Ildikót, aki akkor még nem tudta, hogy a daganat jó- vagy rosszindulatú. Néhány napot kellett várni az eredményre, amelyből kiderült, hogy a daganat jóindulatú, de műtéttel el kell távolítani, mert komoly egészségügyi kockázatot jelenthetett volna, akár vaksághoz vagy bénuláshoz is vezethetett volna.

Az énekesnő elmesélte, hogy gyorsan kellett találni egy specialistát, aki elvégezheti a műtétet. A sikeres beavatkozás után három hónapig kellett lábadoznia, és még lehajolnia sem volt szabad ez idő alatt.

„Miközben lábadoztam, sikerült átkereteznem magamban a történteket. Csodálatos ajándékot kaptam a hatvanadik születésnapomra: egy pihenéssel töltött évet, amelynek során sem stressz, sem semmilyen tennivaló nem terhel, és végre elengedhetem magam, ami évtizedek óta nem adatott meg” – mesélte Ildikó, hozzátéve, hogy a diagnózis előtt már egy ideje küzdött különféle tünetekkel, és gyakran legyengült a szervezete.

Az énekesnő története nemcsak a saját küzdelmeiről és gyógyulásáról szól, hanem egy fontos üzenetet is hordoz: felhívja a figyelmet az egészségügyi problémák korai felismerésének fontosságára és arra, hogy a nehézségek közepette is meg lehet találni a pozitívumokat. Rajongói és a közösség számára Ildikó példája inspiráló lehet, hiszen az énekesnő bebizonyította, hogy kitartással és pozitív hozzáállással a legnagyobb nehézségeket is le lehet győzni.

Keresztes Ildikó a Nők lapjának mesélt részletesen.