Most érkezett! Készüljön, mert brutális ellenőrzésre készül a NAV. Részletek>>>

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a május 13-án kezdődő héten – szúrta ki az uzletem.hu.

Mint írtják, a NAV 2024-re a rendelkezésére álló adatvagyon felhasználásával, célzott kockázatelemzéssel és a gazdasági folyamatokhoz igazodva határozta meg az ellenőrzések irányát. A NAV az ellenőrzések típusát az adózók magatartásának függvényében választja meg; kiemelt figyelmet kap idén az adózói adatszolgáltatások adathelyességének biztosítása. 

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai májustól a szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítőknél ellenőrzik a tevékenységük bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét.

Hirdetés

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 13. és 17. között ellenőrzik a távol-keleti termékek árusítóit, piacokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, a jövedéki termékeket, valamint az áruk eredetét vizsgálják.

Bács-Kiskun vármegye

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május 15-én Szabadszálláson és Izsákon ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét, az – alkalmazottak bejelentését, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.
A vármegyei szoláriumok és egyéb, fizikai-közérzetjavító szolgáltatók egész májusban számíthatnak ellenőrzésre.

Hirdetés

Baranya vármegye

A NAV baranyai munkatársai május 13. és 19. között
– kedden Mohácson, az italboltokat,
– szerdán Pécsett a Pláza üzleteit,
– pénteken pedig szintén Pécsett, a vitamin-és étrendkiegészítő boltokat
ellenőrzik. Ellenőrzésre számíthatnak a vármegye területén árusító szezonáliszöldség- és gyümölcsértékesítők is. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.
A vármegye ipari parkjaiban és nagykereskedelmi bázisain a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.