1 PERCE ÉRKEZETT A RENDKÍVÜLI HÍR! NAGY MÁRTON MA DÉLUTÁNI BEJELENTÉSE MINDANNYIUNK ÉLETET MEGVÁLTOZTATHATJA: – RÉSZLETEK:

.
Hírek Admin Tuesday 7th May 2024

Szinte minden magyart érint a mostani dolog és a miniszter bejelentése: Nagy Márton ultimátumot adott a kereskedőknek, hogy lejjebb vigyék az üzemanyagárakat. Ellenben kemény eszközökkel beavatkoznak. Ez vélhetően a hatósági árat jelenti, bár a lehetséges lépésekről nem adott bővebb információt. Nagy Márton kijelentette, hogy elsősorban a 95-ös benzin és a gázolaj árának kell visszaállnia a régiós átlaghoz.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) minden pénteken reggel kilenckor közzéteszi az objektum meghatározott régiós átlagárat, ami a kormány célkitűzése az üzemanyagárak szabályozásában. Múlt pénteken történt meg az első ilyen közzététel, amire reagált a piaci szereplők, köztük a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. (MOL) is lépcsőzetesen csökkentette az üzemanyagárakat. Ennek eredményeként a gázolaj ára 633 forintra, a benziné pedig 647 forintra süllyedt. Csak a kormány szerint ez még mindig nem elegendő, mivel az árak magasabbak a régiós átlagnál. Lantos Csaba szerint ha szükséges lesz, a benzin árplafonját dinamikusan kezelni kell. Rámutatva, hogy a gázolaj és a benzin árának eltérése a régiós átlagtól 10, illetve 27 forint.

A miniszter mondta, hogy ha a kereskedők nem érik el hamarosan a régiós átlagárakat, a kormány újra felülvizsgálja a szabályozási intézkedéseket. „Két hét múlva a kormány újra előveszi ezt a kérdéskört, megnézi az árak alakulását és kemény eszközökkel be fog avatkozni, hogyha az üzemanyag kereskedők ez alatt az időszak alatt nem térnek vissza még egyszer a régiós átlagárakhoz” – fogalmazott Nagy Márton.

Hirdetés
6.8 ezer Megosztás

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s); })();