Az állad leesik!! Ennyit keres Annalena Baerbock német külügyminiszter

Hírek Admin Sunday 5th May 2024

Merkel kabinetjéhez viszonyítva az Olaf Scholz vezette kormány 80 százalékkal több pénzt fordít fotósokra, fodrászokra és sminkesekre.

Annalena Baerbock német külügyminiszterről gyakran írnak a nemzetközi híradásokban: hol háborúpárti álláspontja miatt kerül címlapokra, hol az őt szállító repülőgéppel történik valami – utóbbira már több példa is volt. Ezúttal viszont fizetése keltett nagy botrányt:

a tárcavezető alapfizetése 15 500 euró, azaz több mint hatmillió forint havonta.

A német Focus hírmagazin azonban nyilvánossága hozta, ezen az összegen felül milyen más, rendszeres juttatások járnak Baerbocknak havonta:

Hirdetés
  • 310 euró (121 ezer forint) fix jutalék;
  • 1100 euró (429 ezer forint) „helyi juttatás” címszó alatt.

A híroldal újságírója felháborodottan hívta fel a figyelmet arra, hogy a külügyminiszter juttatásait az adófizetők pénzéből finanszírozzák. Baerbock mellett továbbá egy egész stylist csapat tevékenykedik: 2022-ben például 137 ezer eurót, azaz mintegy 53,4 millió forintot költöttek sminkesére. A cikk szerzője azonban megjegyezte, ő maga is ismer olyan televíziós műsorvezetőket, akik saját maguk készítik el minden nap a sminkjüket. Hozzátette: Baerbocknak a fizetéséből bőven kitelne, hogy saját maga finanszírozza sminkeléseit, például részt vehetne egy sminkes és fodrászati tanfolyamon.

További Külföld híreink

Nem a külügyminiszter egyébként az egyetlen, aki ilyen sokba kerül a német adófizetőknek. Bettina Stark-Watzinger oktatási miniszter sminkese több mint százezer eurót kaszált tavaly csupán azzal, hogy a tárcavezetőt sminkelte. Noha a politikusnak alig több, mint 15 ezer követője van Instagram-oldalán, a profil kezelésére is mintegy 129 ezer euró, azaz 50,3 millió forint ment el tavaly.A Focus cikke példákat is hozott, milyen „fontos” posztokat kellett közölnie az oktatási miniszternek: például találkozott a világhírű Ernie és Bert figurákkal – a posztra német értesülések szerint 1500 eurót, több mint 585 ezer forintot költöttek.

„Nem lenne több értelme az adófizetők pénzéből 129 ezer eurót iskolai mosdók felújítására fordítani?” – tette fel a kérdést a cikk szerzője, aki arra is rámutatott: Merkel kabinetjéhez viszonyítva az Olaf Scholz kancellár vezette kormány 80 százalékkal több pénzt fordít fotósokra, fodrászokra és sminkesekre.

6.2 ezer Megosztás
.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s); })();