Döbbenetes hír érkezett! Katalin hercegnénél rákot diagnosztizáltak

Daganatot diagnosztizáltak Katalin walesi hercegnénél, már meg is kezdődött a kemoterápiás kezelés – közölte pénteken videóüzenetében a Kensington-palota.

Katalin hercegné péntek este megjelent – de már szerdán felvett – videójában Windsorban egy padon ülve, csíkos pulóverben „sokkoló diagnózisról” beszél. A felvételen megemlítette, hogy már február végén „megelőző kemoterápiás kezelést kapott”, pozitívan tekint a gyógyulására, „jól érzi magát és napról napra erősebb”.

Januárban volt egy hasi műtétem Londonban, akkor azt mondták az orvosok, hogy nincs daganatra utaló jel. Az orvosi csapatom azt javasolta, hogy vessem alá magam egy megelőző kemoterápiás kezelésnek, ennek most az elején tartok. Vilmossal mindent megteszünk, hogy a családunk védelme érdekében megőrizzük privát szféránkat. Bízunk benne, hogy mindenki megérti, térre és időre van szükségünk, amíg tart a kezelés. A munkámat mindig nagyon élveztem, várom, hogy visszatérjek, amikor tudok. Addig viszont csakis a felépülésre koncentrálok

– fogalmazott Kate Middleton, és zárásként hozzátette: együttérez mindenkivel, aki hasonló betegséggel küzd, de senki se veszítse el a reményt, senki sincs egyedül.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Katalin hercegné már év végén eltűnt a nyilvánosság elől, majd január közepén annyit között a Kensington-palota, hogy sikeres hasi műtétet hajtottak végre a trónörökös Vilmos herceg 42 éves feleségén. Az operáció után elvégzett vizsgálatok először azt mutatták, nincs nyoma daganatnak, ám később kiderült, mégis rákról van szó. 

Hirdetés

Katalin hercegnét karácsonykor kapták lencsevégre egy családi séta alkalmával, azóta minden nyilvános szereplését lemondva élt, és a sajtóban, valamint a közösségi médiában is találgatások indultak, hogy mi lehet vele. Múlt hétvégén mutatkozott újra a nyilvánosság előtt, amikor Vilmos herceggel egy piacnál fotózta le őket az egyik brit bulvárlap. A trónörökössel három gyermekük van, George, Charlotte és Louis.

Az elmúlt időszakban nem ez az első lesújtó hír a brit királyi családból: február elején rákot diagnosztizáltak III. Károly királynál. Nem prosztatarákról van szó, de a közelmúltban prosztatamegnagyobbodás miatt végzett kezelése közben fedezték fel – írja a BBC. A rák típusát nem hozták nyilvánosságra, de a palota közleménye szerint a király megkezdte a „rendszeres kezeléseket”.