Valóban meghalt III. Károly király? Itt az igazság:

Zavarba Ejtő Elméletek III. Károly Király Állapotáról

A közösségi médiában az utóbbi időben egyre több a találgatás III. Károly brit király egészségügyi állapotát és állítólagos halálát illetően. Ezek az elméletek különösen az X (korábbi nevén Twitter) platformon kaptak szárnyra, ahol felhasználók kezdtek el spekulálni a király jelenlegi állapotáról.[ ]

Januárban a királyt prosztatamegnagyobbodás miatt operálták meg, és a beavatkozás után a királyi palota bejelentette, hogy daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála. Ennek ellenére III. Károlyt azóta is többször látták a nyilvánosság előtt, többek között ahogyan elhagyja a windsori kastélyt és magas rangú politikai találkozókon vesz részt.

Viszont a királyi családdal kapcsolatos találgatások újabb hullámát indította el az, hogy az Egyesült Királyság néhány kormányzati épületénél a zászlók félárbocon lengenek. Ez szokás szerint gyászjelzés, így sokan azt feltételezik, hogy ez az uralkodó halálára utalhat.

Továbbá egyes közösségi média felhasználók azt sugallják, hogy III. Károly valószínűleg március 17-én, Szent Patrik napján hunyhatott el. Ezen állításokat azonban a Buckingham-palota sem megerősítette, sem cáfolta, ami csak tovább táplálja az összeesküvés-elméleteket.

Hirdetés

A brit királyi család és III. Károly egészségügyi állapotával kapcsolatos spekulációk jelenleg is intenzíven terjednek a közösségi médiában. A helyzetet bonyolítja, hogy hivatalos forrásból egyelőre nem érkezett cáfolat vagy megerősítés, így a király állapota és sorsa körüli bizonytalanság továbbra is fennáll. A nyilvánosság figyelme így még inkább a Buckingham-palota következő közleményére irányul, amely remélhetőleg tisztázni fogja a helyzetet.

„Az Egyesült Királyságban a zászlók félárbocokon vannak néhány kormányzati épületben” – állította az X egyik felhasználóját. „Vagy Károly király meghalt, lemond a trónról, vagy Kate Middleton meghalt” – állította a felhasználót. – Az utcákon azt mondják, Károly király meghalt? – tette hozzá a felhasználót.

Azonban nem az X felhasználó az egyetlen, aki ezt állítja. „Az utcán az a hír járja, hogy Károly király meghalt Szent Patrik napján?” – írta egy másik felhasználó.

Azonban nem az X felhasználó az egyetlen, aki ezt állítja. „Az utcán az a hír járja, hogy Károly király meghalt Szent Patrik napján?” – írta egy másik felhasználó.

Hirdetés

Sok közösségimédia-felhasználó rámutatott arra, hogy Szent Patrik napja (március 17.), Írország ünnepe nyilvánvalóan Diana hercegnő ír gyökereire utalva.

Lauren és Chen, a „Popapologists” podcast mögött álló nővérek megosztottak egy videót a TikTokon Kate hercegnő egészségéről. Arról beszéltek, hogy nem vesz részt a júniusi Trooping the Color eseményen.

A 42 éves Kate hercegnő januári hasi műtétje óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Ezen a héten azt mondta, hogy „elnézést”, amiért „manipuláltam” a palota által kiadott fotót, amelyen ő és három gyereke látható. Ez a bocsánatkérés még jobban kíváncsivá tette az emberek egészségi állapotára és hollétére.