Ez okozhatta a tüzet a Hotel Silvanusban – Képek

A visegrádi Hotel Silvanus negyedik szintjén szombat délelőtt keletkezett tűz gyorsan terjedt, a lángok a tetőszerkezetre is átcsaptak, ami sürgős beavatkozást igényelt. A helyszínen több mint száz tűzoltó dolgozott, számos vízszállító jármű támogatásával, hogy megfékezzék a lángokat. Az erős szél nehezítette a munkájukat, de a tűzoltók tizennégy vízsugárral végeztek a tűzzel.

A hotel vezetősége szerint az elsődleges vizsgálatok alapján valószínűleg elektromos probléma állhat a tűzvész hátterében. Pintér Róbert, a hotel igazgatója elmondta, hogy a tűz a negyedik emeletről indult ki. A vendégek biztonságban vannak; senki nem sérült meg a tűzben, ami kiemelten fontos hír a tragikus esemény ellenére.

Az épületet 230 vendég és alkalmazott hagyta el, akik számára buszokat és melegedőket biztosítottak. A hotel vezetése gondoskodik arról, hogy a vendégek visszakapják értékeiket, és akik szeretnék, hazamehessenek, míg a többiek számára az alkalmazottak új szállást foglalnak.

A tűzoltók már az oltás utáni munkálatokat végzik, a hotelhez vezető Panoráma út azonban még le van zárva, így a környéken közlekedőknek a 11-es úton kell kerülniük.