Márciusban olyan időjárás jön, amit 100 éve nem látott az emberiség

Németh Lajos meteorológus kifejtette, hogy meglepő és rendkívüli időjárást hoz a március hónap, és senki sem számított erre.

A jelenlegi rendkívül enyhe időjárást, amelyet most élünk át, február elején, egyértelműen szokatlannak lehet nevezni a télhez képest. A napi hőmérséklet már most is elérheti az 5 Celsius-fokot, ami általában tavaszias időjárást jelent.[ ]

Ugyan a meleg időjárás markánsan eltér az átlagos februári hőmérsékletektől, Németh Lajos meteorológus hangsúlyozza, hogy még mindig megtörténhet a téli hideg visszatérése.

A szakember figyelmeztet, hogy bár a következő hét során valószínűleg továbbra is meleg idő lesz, március hozhat kemény fagyokat is.

Hirdetés

A jelenlegi időjárás lehet egy átmeneti jelenség, és még nem jelenti azt, hogy a tavasz véglegesen megérkezett. A meteorológusok szerint a klímaváltozás miatt az időjárás előrejelzése egyre nehezebb, és az ilyen szélsőséges időjárási események gyakoribbak lehetnek.

Ezért fontos, hogy az emberek tisztában legyenek a változékony időjárási viszonyokkal, és mindig tartsák szem előtt a téli hideg visszatérésének lehetőségét.

Az enyhe időjárás örömteli pillanatokat hozhat, de a késői fagyok és hidegebb napok is bekövetkezhetnek, így érdemes maradni felkészülten és alkalmazkodni az időjárási kihívásokhoz.