Ambrus Attila megmutatta otthonát. Atyaég mi van ott!

Ambrus Attila, minden idők talán legismertebb magyar ex-bűnözője, aki a kilencvenes években hírhedtté vált “Viszkis” rablóként, ma már egy másfajta életet él. Az egykor a bankrablásairól és szökéseiről ismert férfi most a nyugalomra vágyik, és otthona, a Búbánatvölgyben található birtokán megtalálja ezt a békét.

“A nép körében Ambrus Attilát egyfajta furcsa, Robin Hood-szerű alaknak is tartották, ez azonban nem volt igaz, és ő magam sem erősített rá erre a képre soha sem” – vallja Ambrus, aki elszámoltatja magát a múltbéli tetteivel. Bár sokak szemében legendás alakká vált, ő maga nem büszke erre a múltra.

1993 és 1999 közötti időszakban elkövetett bankrablásaival került a figyelem középpontjába, majd elfogása és börtönbeli szökése után még nagyobb hírnévre tett szert. 2002-ben 17 év fegyházbüntetésre ítélték, de jó magaviselete miatt 2012-ben feltételesen szabadlábra helyezték.

Ambrus Attila ma már egy teljesen más életet él. Erdélyi származású, és otthona, amelyet Esztergomban, a Búbánatvölgyben talált meg, a Hargitában töltött gyerekkorára emlékezteti. A birtokán álló műhelyében a keramikusművészettel foglalkozik, és az otthona környezete is a természethez való közeliségről árulkodik. Az udvaron lévő téglából épült kinti konyha és a jurtában való téli alvás különleges életmódot tükröz.

Ambrus Attila hangsúlyozza, hogy a rendezett polgári élet sokkal több örömet okoz számára, mint bármikor korábban. “Állítása szerint a rendezett polgári életével sokkal boldogabb, mint bármikor korábban, amikor bűnös úton szerzett sok pénzt” – mondja, hangsúlyozva, hogy a mostani, nyugodt életvitel számára felbecsülhetetlen értékkel bír.

Ambrus Attila története figyelemre méltó példája annak, hogy az ember képes megváltozni, és új életet kezdeni a múltja ellenére. Az egykori “Viszkis” rabló mostanra a békés és természethez közel álló életmód híve lett, ami inspirációt jelenthet mások számára is.

Egy kis betekintés a mindennapokba:

Hirdetés