Sarkvidéki hideg jön: Brutális -20 fokos lehűlés, havazás éri el térségünket! Itt a pontos dátum, ekkor éri el hazánkat:

A hétvége közeledtével izgalmas időjárási változásokra számíthatunk, ahogy egy mediterrán ciklon érkezik, és megváltoztatja az enyhe időt. A sarki örvény gyengülése hatására fagyos légtömegek áramlanak be a kontinens belseje felé, és a változásokat már vasárnap érezhetjük.A ciklon először szombaton érkezik, esőt és enyhe időt hozva magával. Azonban szombat éjszakától kezdve hideg légtömegek áramlanak be, és először az Alpokalján, majd vasárnap délutántól országszerte havazásra számíthatunk. A változás mellett viharos erejű szél is kíséri majd az időjárási frontot.

A ciklon mögött fagyos levegő éri el hazánkat, így az elkövetkező napokban hidegebb időre kell számítanunk. A hó mennyisége és térbeli eloszlása még bizonytalan, de a meteorológiai szakemberek három hosszútávú modell alapján készítették el a várható hóvastagság térképét. Ezeken a térképeken látható, hogy mely területeken mennyi hóval számolhatunk a következő napokban. Emellett a hideg idővel járó legalacsonyabb hőmérsékletek is láthatók, hogy felkészülhessünk az előttünk álló időszakra.

Fontos megjegyezni, hogy a meteorológiai előrejelzések mindig bizonytalanságokkal járnak, és az időjárási körülmények gyorsan változhatnak. Ezért érdemes figyelemmel kísérni az aktuális előrejelzéseket és időjárási híreket a hétvége előtt. Jelenleg úgy tűnik, hogy a január valóban téli időt hoz magával, és a hideg, hóval borított tájaknak örülhetünk a következő napokban. Azok, akik szeretik a téli sportokat vagy egyszerűen csak élvezik a hóesést, most érdemes előkészületeket tenniük, hogy kiélvezhessék a hétvégi hóesést és hideget.