Nyolc évre börtönbe kerülhet a világsztár énekesnő

A Grammy-díjas Shakira akár 8 év börtönt és 24 millió eurós pénzbírságot is kaphat, ha a barcelonai bíróság is helyt ad a hatóságok állításának, miszerint az énekesnő nem tett eleget a 14,5 millió eurós adókötelezettségnek.

Bár a 46 éves világsztár jelenleg Miamiban él két gyermekével, azonban 2012 és 2014 között több mint hat hónapot töltött Spanyolországban, így felelősségre vonható az ügyben.

Shakira tagadja az állításokat, sőt, még azzal is megvádolta az adóhatóságot, hogy kampányt indítottak ellene és vele akarnak példát statuálni a spanyol adófizetők előtt.

A vád szerint az énekesnő szándékosan akarta becsapni az államkasszát, ám ő azt állítja: mindent kifizetett. Azt is hozzátette, a spanyol adóhatóságnak azért kezdett el “csorogni a nyála” mert meglátta, hogy egy spanyol állampolgárral élt együtt, Gerard Piqué futballistával, akivel azóta már szakított.

Hirdetés

Az ügyészség 117 tanút idézett be a tárgyalásra, köztük fodrászokat, technikusokat, tánctanárokat, kozmetikusokat, sőt az énekesnő sofőrjét is. Így akarják bizonyítani azt, hogy Shakira a kérdéses időszakban életvitelszerűen Spanyolországban élt – írja a 24.hu.

Az énekesnő elutasította azt az alkut, amely megóvná a börtöntől.

A tárgyalás várhatóan december 14-éig tart, ekkor dőlhet el az énekesnő sorsa.

Hirdetés