!RENDKÍVÜLI! Bejelentették ❗11 millió forintot kapsz, ha 1984-2006 között születtél! – RÉSZLETEK:

Cikkünk címe bár elég figyelemfelhívó, de célunk nem más, minthogy felhívjuk a Kedves Olvasóink figyelmét! Nagy lehetőség ez sokaknak! A babaváró hitel az állam által kedvezményekkel támogatott kölcsön, melyet az arra jogosult fiatal házaspárok vehetnek igénybe, ha gyermeket vállalnak.

A legfeljebb 10 millió forintos, szabadon felhasználható hitelt az igénylés után kamatmentesen lehet törleszteni. A babaváró futamideje legfeljebb 20 év, a törlesztőrészlet pedig nem haladhatja meg az 50 ezer forintot. A második gyermek megszületésekor a fennálló tartozás 30 százalékát, a harmadik után pedig a teljes összegét elengedik támogatásként. 2024-től a maximum hitelösszeg 11 millió forintra nő, a havi törlesztőrészlet pedig nem haladhatja meg az 51 ezer forintot. Az igénylő házaspár nő tagjának legalább 18 évesnek kell lennie, de még nem múlhat el 30. A 30-40 év közötti nők csak abban az esetben igényelhetik a babaváró hitelt 2024. december 31-ig, ha igazolják várandósságukat A babaváró hitel igénylés feltételei: A Magyar Közlönyben megjelent (pdf) kormányrendelet és a vonatkozó kiegészítések alapján a babaváró támogatás részletei:A babaváró hitelt 2023-ban is igénybe lehet venni.

Hirdetés

Kizárólag házaspárok igényelhetik. A házaspároknak együttes igénylőként kell benyújtaniuk a kérelmet. A feleség legalább 18 éves, de még nem töltötte be a 41. életévét. 2025. januártól már csak 30 év alatti lehet a feleség, 2024. januártól december végéig pedig átmeneti időszakot hirdet a kormány, ebben az időszakban a 30-40 év közötti igénylő nőknek igazolniuk kell a várandósságot. Mindkét házastárs magyarországi lakcímmel rendelkezik. Az igényléskor az igénylő házastársak közül legalább egyiknek hároméves, folyamatos TB jogviszonya van. Nem büntetett előéletű egyik házasfél sem. Nincs a NAV felé 5000 forintnál nagyobb összegű köztartozása egyik igénylőnek sem.

Ezt igazolni mindössze néhány kattintás, a KOMA-val pedig még egyszerűbb. Nem szerepel az aktív negatív KHR listán egyik fél sem. A passzív tartozás a rendelet szerint nem kizáró ok, de a bankok ennél lehetnek szigorúbbak. Mindkét igénylő magyar állampolgár (vagy külföldi állampolgárként érvényes tartózkodási joggal rendelkezik). Nem áll fent olyan “nyilvánvaló körülmény” az igénylés pillanatában, amely a gyermekvállalást lehetetlenné teszi. Meg kell felelni a bank saját hitelbírálatának. Új lakáshitelnél a babaváró kölcsön maximum 75%-át lehet önerő fedezésére használni. A babaváró támogatás több részből tevődik össze, ezeknek az elérhetősége a gyermekek számától függ.Babaváró hitel: az állami kamattámogatásnak köszönhetően kamatmentes kölcsön, a hitelösszeg legfeljebb 10 millió forint. 2024-től a maximum hitelösszeg 11 millió forintra emelkedik. Hiteltörlesztés szüneteltetése, az alábbiak szerint:Az igényléstől számított első, legalább 12 hetes várandósságnál, az első gyermek megszületésével vagy örökbefogadásával három évre szünetel a törlesztési kötelezettség – ennek megfelelően a futamidő is hosszabb lesz. A második gyermek esetén szintén felfüggeszthető három évre a törlesztés. Ha ikrek születnek, 3+2 évre is kérhető a törlesztés szüneteltetése.

Hirdetés

A törlesztés felfüggesztését legkésőbb a gyermek születésétől vagy örökbefogadásától számított 60 napon belül kell kérvényezni. A határidő lejárta után nem lehet kérni a szüneteltetést.Gyermekvállalási támogatás, mellyel csökkenthető a fennálló tartozás:az igényléstől számítva a második gyermek után az állam elengedi a fennálló tartozás 30 százalékát, a harmadik gyermek után a teljes fennálló tartozást átvállalja az állam, vagyis nem kell tovább törleszteni. A rendelet értelmében gyermeknek számít: “az igénylők, illetve a támogatott személyek vér szerinti és velük közös háztartásban – a várandósság 12. hete utáni időszakban elhalt magzat, valamint a halva született és az elhunyt gyermek kivételével – élő gyermeke, ideértve a magzatot a várandósság betöltött 12. hetétől, valamint az igénylők által közösen örökbefogadott gyermek”. A babaváró hitel kalkulátor segítségével kiszámolhatod, hogyan változik a támogatás mértéke és a havi törlesztőrészlet a gyerekek születése után. Szintén megmutatjuk, mennyit kell visszafizetned, ha a gyerekek nem születnek meg. Forrás