Drasztikus árnövekedés a üzletekben, ezeket az élelmiszereket nehéz lesz most megfizetni

Nem csak az élelmiszerek drágultak, hanem a ruházati termékek is magasabb árcédulát kaptak. Hazánk lakói már megszokhatták az árváltozásokat. Az mfor.hu információi szerint szeptemberben 0,4 százalékkal emelkedtek az árak, de voltak termékek, melyek sokkal nagyobb mértékű áremelkedést tapasztaltak. A legnagyobb növekedést a vonaljegyek értékék. Ezzel szemben a toplistán számos élelmiszer is szerepel, így az uborka és a narancs ára is emelkedett.

A ruházati termékek között is tapasztalható az árnövekedés. A KSH lista második helyén egy vékony, hosszú ujjú női pulóver áll, aminek ára jelenleg 7790 forint.

Egy női átmeneti kabát vásárlásakor pedig mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, mivel az ára 24 250 forint. Az élelmiszerek között az alábbi drágulásokat észlelték:

  • Uborka: 737 forint (7 százalék)
  • Narancs: 877 forint (5.4 százalék)
  • Paradicsom: 664 (5.4 százalék)

Hirdetés

A havi árcsökkenések terén is történtek jelentős változások. Kiemelkedik közülük a körte, amelynek kilós ára 12 százalékkal, 1130 forintra csökkent. Lehet, hogy a magyarok nem részesítik előnyben annyira, mint az almát. A krumplikedvelőknek is van okuk az örömre, hiszen az ára közel 8 százalékkal csökkent, így 410 forintért vásárolható meg.

Azoknak, akik belföldön terveznek egy hétvégét eltölteni, örömteli hír, hogy a 4 csillagos szállodák kétágyas szobáinak átlagára 11 százalékkal, 55 190 forintra mérséklődött.

Bár sokan reménykedtek az üzemanyagárak további csökkenésében, a mértékű változás még őket is meglepte. Bár eddig csak a benzinnél tapasztaltunk áresést, a gázolaj ára 680 forint körül stagnált, azonban ez a héten változni fog. Október 11-én mind a benzin, mind a gázolaj beszerzési ára bruttó 20 forinttal csökken, amit várhatóan a töltőállomásokon is észre fognak venni a vásárlók.

forrás

Hirdetés