Megérkezett az első hó! Hihetetlen, de ITT bizony már kifehéredett a táj Magyarországon – Mutatjuk milyen időjárás várható!

Az elkövetkező napokban az őszi időjárás változékony arcát mutatja. Ködfoltok, hűvös reggelek és napsütéses délutánok váltják egymást, miközben az eső is beköszön néhány területen. Összefoglaljuk, mire számíthatunk a héten. Az ősz komolyra fordult: hétfő hajnalban Nyírtasson, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mínusz 4,2 Celsius-fokot rögzítettek. A héten változékony időre számíthatunk, hajnalente pedig pára és köd formálódhat. Még ha a tél távolinak is tűnik, a Tátrában már a hétvégén érezhető volt a télies idő, ahol a hidegfront miatt esett a hó, és egy része a csúcsokon meg is maradt.

A Lomnici-csúcs, bár a hegység második legmagasabb pontja 2634 méterrel, a legnépszerűbbnek tekinthető; itt a reggel 8:45-kor a hőmérő mínusz 4 fokot jelez. Eközben a síelők által kedvelt Chopokon mínusz 5 fokot mértek. Összefoglaljuk, mire számíthatunk a héten péntekig:Kedden helyenként erősödő felhők között gyenge esővel, valamint reggeli köddel találkozhatunk. Az északnyugati szél egyes helyeken felerősödhet. A hőmérséklet délutánra 16-24 fokra emelkedik, északkeleten hidegebb lesz.

Szerdán reggeli köd és rétegfelhők után a napsütés dominál, eső nem esik. A déli szél időnként feltámad. A hőmérséklet reggel 2-13, délután pedig 17-26 fok között lesz, északkeleten hidegebbre számíthatunk.Csütörtökön reggel ködfoltok után derült, fátyolfelhős idő várható eső nélkül. A déli, délnyugati szél helyenként élénkül. A hőmérséklet 5-14 fok között kezd, majd 22-28 fokig emelkedik.Pénteken változékony időben a napsütés mellett északkeleten záporok is előfordulhatnak. A szél mérsékelt marad. A hőmérséklet reggel 8-15, napközben 22-28 fok között alakul.