Többen rosszul lettek az Iváncsán épülő akkugyár területén

A munkások hánytak, hasmenésük volt, többeknek kiütésük is lett.

Többen rosszul lettek az Iváncsán épülő akkugyár területén, amikor hétfőn ismeretlen anyag került a levegőbe – írja a Szabad Európa. Az anyagot belélegző munkások hánytak, hasmenésük volt, többeknek kiütésük is lett. Az eset a gyár Elektród nevű részlegében történt. A portál információi szerint az érintettek védőruha nélkül dolgoztak többek között olyan nehézfémekkel, mint a kobalt és a nikkel, ezt követően lettek rosszul.

A gyár vezetése orvosi vizsgálatra küldte a munkásokat, ám ezzel egyidejűleg szigorú hírzárlatot is elrendelt. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság is nyomoz az ügyben, legalábbis azt írták a portál megkeresésére, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt folytatnak eljárást.

A szakszervezeti képviselő egyelőre tájékozódni próbál az ügyben, az önkormányzatnak pedig állítása szerint nincs információja a történtekről. A katasztrófavédelem pedig arról tájékoztatta a portált, hogy bár kint voltak a helyszínen, de nem merült fel olyan körülmény, ami szükségessé tette volna az intézkedésüket.

Hirdetés

hvg