Elkészült Berki Krisztián síremléke

Hatalmas változásra figyelhetnek fel azok, akik most látogatnak el Berki Krisztián sírjához a Farkasréti temetőbe. Az egykori fejfa helyén egy fekete és világos szürke márványból készült, modern, mégis letisztult formavilágú síremlék jelzi az egykori Fradi-vezér örök nyughelyét.

Fotó: Vaskó Tamás

Szimbólumok sora díszíti a sírt

A kétféle márvány, a sötét és a világos örök ellentétét, ugyanakkor egymás karakterének kiemelését is jelképezi, míg a felső márványtömb központi helyén látható fektetett nyolcas, a végtelen jele számtalan dolgot üzenhet. A Krisztián iránti végtelen szerelmet, szeretetet, a sztár el nem múló emlékét… A sírkő szimmetriáját a felső márványelem töri meg, melyen a már említett végtelen jel mellett, Krisztián neve, aláírása és fényképe is helyet kapott. Külön márványkőre került a születési és a halálozási dátum, a vízszintes fekete márványfedlap pedig egy Berki Krisztiánhoz méltó Jászai Mari idézetet közvetít: „Senki voltam, ezért tudtam mindenki lenni.”

Fotó: Vaskó Tamás

Teljesült a gyászoló édesanya kívánsága

Berki Krisztián édesanyja, Júlia asszony annak idején a Borsnak elárulta, milyen emléket szeretne állítani a fiának.

„(…) Biztos, hogy valami gyönyörű, nagy, grandiózus síremléket szeretnénk a fiamnak. Hiszen ilyen illik az ő személyiségéhez” – sóhajtotta akkor a fiát gyászoló édesanya. A sírkő pedig méltó a szavaihoz.

Hirdetés