Szomorú hírt közölt Galambos Lajos ügyvédje, pedig erről hallani sem akart a zenész

„Nem könnyű helyzet ez, Lajosnak ez folyamatos lelki teher.”

Köztudottan február 15-én kellett börtönbe vonulnia Galambos Lajosnak, de súlyos egészségi állapotára hivatkozva halasztási kérelmet nyújtottak be, amit el is fogadtak.

Bár tüdőproblémája miatt orvosa szerint nem trombitálhatna, a zenész azóta nemcsak hogy nem vonult börtönbe, de koncertet is adott. Igaz, többször is rosszul volt.

Legutóbb annyira bepánikolt, hogy mentőt kért ismerőse a mocsai birtokára, ahonnan végül a sürgősségi osztályra szállították, miután fulladásos rohamot kapott.

Hirdetés

Rengetegen aggódnak érte, ugyanakkor van egy olyan „tábora is”, akik nem hisznek neki, úgy vélik, hogy a betegsége kitaláció – így akarja megúszni a börtönt.

Kiskegyed megkereste ügyvédjét, Dr. Csontos Zsoltot, aki részletesen elmondta mi és hogyan történik az egyre bonyolódó Lajcsi-ügyben.

– Több ügyvéd kolléga dolgozik Lajcsi ügyén, most engem kért meg az ezzel kapcsolatos kommunikációra. Az ügyfelem nincs jól, a halasztási kérelmet betegsége miatt és az orvosszakértő véleménye alapján mi megkértük a bíróságtól, aki a törvényeknek megfelelően rendelt ki saját szakértőt. Az elsőfokú döntés a szakértői vélemény alapján már megszületett, de részleteket akkor fogok mondani, ha a döntés jogerőssé válik. Így is túl nagy a nyomás most az ügyfelemen.

Mindenki arra kíváncsi, végleg megúszhatja a börtönt?

– Nem, az ő esetében nem évül el a büntethetőség – jelenti ki határozottan az ügyvéd. Ennek megvan a szigorú törvényi előírása. Ennek a menete úgy zajlik a mi esetünkben is, hogy az orvosi diagnózis után beadtuk a bíróságnak a kérelmet, amely alapján a bíróság kirendelte az orvosszakértőt. Ha a kérelem megalapozatlan, elutasítják, de Lajos esetében nem az, mert közvetlenül az életét veszélyeztető betegsége van. Az orvosszakértők elkészítik a szakvéleményeket, állást foglalnak a betegséggel kapcsolatban és ezután a Büntetés-végrehajtás egészségügyi szolgálat vezetője szintén nyilatkozik a szakértői vélemény tükrében a bíróságnak és ők pedig azt mondják meg, hogy el tudják-e látni megfelelően a beteget Bv intézményben.

Hirdetés