Törvénymódosítás! Rendkívüli bejelentést tett Magyarország Kormánya pár perce! Brutális változás jön Magyarországon, aminek sokan nem örülnek majd!

Magyarországon elfogadták a törvénymódosítást az egészségügy területén, aminek sokan nem örülnek majd, hiszen hatalmas változások lépnek majd életbe hamarosan. Nemrég megszavazták a hét törvénymódosítást, aminek értelmében gyökeres változások jönnek az egészségügyi ellátórendszeren belül. Ez többek között azt jelenti, hogy az önkormányzattól az államhoz kerül a védőnői rendszer és a háziorvosi ellátás megszervezése is. Az ügyeleti rendszerek életében is nagy változás lesz, ugyanis a mentők szervezik majd meg az ügyeleti ellátást, a kórházakban lévő ápolási osztályok a szociális ellátórendszerhez kerülnek majd, itt ezentúl szakápolási közpintok lesznek majd.

Háziorvosi rendszer: A háziorvosi ellátások eddig is nagy problémát okoztak sok helyen, így ezek után, ha valahol nem sikerül 6 hónapon át háziorvost találni, akkor az Országos Kórházi Főigazgatóság alá tartozó újonnan alakuló Nemzeti Praxiskezelő egy általa választott háziorvossal láttatja el az adott körzet lakosait. A háziorvosi ügyelet 2023. 07.01.-től délután 4 órától este 10 óriáig a járásközpontban lesz, mindig ugyanazon a helyen. Kikerült az önkormányzatok kezéből a védőnői ellátás is, ami július 1-től az állam feladata lesz.