10 órán belül halt meg különböző rákbetegségben egy házaspár mindkét tagja karácsony előtt

Szörnyű tragédia ért egy dél-dakotai családot kevéssel karácsony előtt: december 23-án egy napon halt meg rákbetegségben a családapa és az édesanya.

Az 58 éves Steve Hawkins és az 52 éves Wendy Hawkins pénteken ugyanabban a yanktoni kórházban halt meg különböző típusú daganatos megbetegedésben, 10 óra különbséggel – közölte a gyászoló család.

Steve öt évig küzdött a halálos kórral, míg felesége egy rövidebb lefolyású betegség után hunyt el. Steve a dél-dakotai mentőszolgálat munkatársa volt, de korábban dolgozott Wyomingban és a Yellowstone Nemzeti Parkban is.

Steve és Wendy Hawkins; fotó: Yankton megyei mentőszolgálat / FacebookA párnak három gyereke volt, akik mind a húszas éveikben járnak. Most teljesen összetörtek a tragédia hatására.

Hirdetés

„Ez egy nagyon tragikus élmény. Csodálatos szülők voltak, akik mindig gondoskodtak a családjukról” – írta Trenton Hawkins, a pár fia, aki gyűjtésbe kezdett a GoFundMe oldalon, hogy ki tudják fizetni a temetési költségeket. Steve nővére, Kathy Hawkins-LaFollette egy Facebook-bejegyzésben pedig úgy fogalmazott, hogy Wendy igazi lelkitársa volt férjének hosszú éveken át. Mint mondta, a házaspárnak különböző típusú rákbetegsége volt, de konkrétabbat nem árult el.

Steve és Wendy közös megemlékezése a yanktoni Szent Szív katolikus templomban lesz 2023 tavaszán, pontos dátumot később jelölnek majd meg.