Brutális ESŐ tör be Magyarországra! ÉS EZ MÉG SEMMI! ITT LESZ A LEGDURVÁBB!

Szerdán Magyarországra jelentős mennyiségű eső érkezik egy új frontrendszer és egy délnyugati mediterrán ciklon hatására – írja az Időkép. Míg hétfőn és kedden még nyugodt, száraz idő lesz, szerdán már borongós reggel várható, és nyugat felől fokozatosan érkezik meg a csapadék. A rendszer kelet-északkelet felé halad, így a délutáni órákban már az ország nagy részén szükség lesz az esernyőkre.
ITT BIZTOSAN GONOK LESZNEK A MENNYISÉGGEL, A HŐMÉRSÉKLET IS BEZUHAN:

A legtöbb eső a Dunántúl nyugati és középső részein várható, ahol akár 40-50 mm is hullhat, de más területeken is jelentős mennyiség, 10-20 mm eshet. Délnyugaton erős záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A hőmérséklet változékony lesz: délen akár 20-22 fokot is elérhet, míg máshol 13-19 fok között alakul.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat is figyelmeztet erre a CIKLONRA:

Csütörtökön is marad a borongós, esős idő, bár nyugaton délutánra felszakadozhat a felhőzet. A szél sok helyen élénk, időnként erős lesz, és a hőmérséklet 13-20 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztet, hogy egy ciklon frontrendszere hozza meg a csapadékot, főként az északnyugati és nyugati területeken. A mediterrán ciklonok csütörtökön és pénteken is hatással lesznek hazánkra, és a kiadós, 10 mm-t meghaladó eső valószínűsége továbbra is fennáll.