Jön az 50 fokos kánikula! Brutális, mi közelít felénk megállíthatatlanul


Komoly időjárás-előrejelzést tett közzé a The Guardian, nincs abban köszönet, ami a következő harminc évben az emberiségre vár. A lap szerint folyamatosan melegszik majd a Föld, forró nyarak várhatóak a klímaváltozás hatására.

Ilyen lesz az időjárás 2050-re?
Eddig már sikeresen megjósolták a 2004-2020 közötti időszakban megfigyelhető forró nyarakat, az ötös fokozatot is elérő tornádókat, a pusztító erdőtüzeket és a gelccserek fokozott ütemű olvadását is – idészi a maszol.ro. Az új prognózis azonban 2050-re fogalmaz meg súlyos állításokat az időjárásról, amik ha beigazolódnak…

Azt állítják, hogy a Föld vízkészlete drasztikusan lecsökken majd. Az űrből alig fog látszódni a bolygónk kék tündöklése, a jégsapkáknak lőttek, de az őserdők mérete is zsugorodni fog. Sokkal kisebb területet foglal el majd amazonasi, kongói, Pápua Új-Guinea-i őserdők. Növekedik majd az óceánok vize, megváltoznak a tengerparti országok méretei a vízszint emelkedése miatt, de egyes területek a nagyvárosok környékén pedig elmocsarasodnak. Ilyenek lesznek az előrejelzés szerint Miami, Guandong, Lincolnshire vagy akár csak Alexandria.

Hogy ez mit jelent az időjárásra nézve? Nos, nem sok jót.

Hirdetés

Olyan nagymértékű lesz a hőmérséklet-emelkedés, hogy a nagyvárosokban a hőmérők akár az 50 fokot is elérhetik, mindezt árnyékban, és nem, ehhez nem kell majd a Közel-Keletre menni. Sajnos Los Angeles, Sydney, Madrid és Lisszabon is erre a sorsra jut majd, sorra dőlnek meg majd a melegrekordok. Még London átlaghőmérséklete is a barcelonainak felel majd meg. Ez pedig nehezen veszi be az ember gyomra, amikor egy olyan esős ország fővárosáról beszélünk, mint Anglia.

Forrás