Így verik át a boltban az embereket! Erre nagyon figyeljen!

Újabb történetekkel szembesültünk, amelyekben a vásárlók ismét pórul jártak a nagykereskedelmi üzletláncoknál Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Bár mindig fennáll a „véletlen tévedés” lehetősége, szinte minden esetben a vásárlók jártak rosszul. Amikor pedig észrevették a hibát, az üzletek bocsánatkérés helyett hallgattak. Nagyon fontos, hogy mindig ellenőrizzük a blokkot a kasszánál, még akkor is, ha ezzel feltartjuk a sort.

Íme az ominózus eset:

A boltok kötelesek az árut a polcon feltüntetett áron eladni. Azonban gyakran előfordul, hogy a pénztárgép a vásárló kárára számol. Az egyik történetben a pénztáros „véletlenül” kétszer ütötte be ugyanazt a terméket – egyszer kézzel, egyszer a leolvasóval. Úgy tűnik, a boltok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében minden lehetséges módon átverik a vásárlókat. Ha ez itt így van, akkor valószínűleg máshol is.

Az első eset Kazincbarcikáról érkezett egy névtelen forrástól. Ő szalonnát vásárolt, és csak később vette észre, hogy a blokkon magasabb ár szerepel, mint a címkén. Gyanítható, hogy mindenki, aki ezt az árut vásárolta, át lett verve. A boltok neveit nem tesszük közzé, de az eredeti Facebook-bejegyzésben megtalálhatók.

Az érintett vásárló 847 forint helyett 1100 forintot fizetett. Visszakapni a pénzt utólag? Esélytelen, csak ha a kasszánál észrevesszük. Krisztina hozzászólása szerint a **** boltban rendszeresen más áron számolja a pénztárgép a termékeket, mint ami a polcon szerepel.

„Ezt szinte az összes beárazott hentesárunál megcsinálják. A legrosszabb, hogy az eladó se nem köszön, se nem kér elnézést” – erősítette meg Kitti. Marika egy másik üzletláncnál tapasztalt hasonlót. „A ****-ban pár hete vettem egy 3 darabos fokhagymát. Otthon vettem észre, hogy először lemérték, beblokkolták a következő árut, aztán ismét lehúzták a fokhagymát. Oda kell figyelni, mert némelyik pénztáros nagyon gyorsan dolgozik” – figyelmeztet Marika.

Ilona egy másik történetben szintén szalonnát vásárolt, és hasonlóan járt. Ő azonban azonnal jelezte a hibát, és visszakapta a különbözetet, de az eladó nem kért elnézést. „Szégyen, hogy mennyi pénzt le fognak még húzni a vevőkről, mert sok szalonna volt még kirakva” – írta Ilona.

Ezekből a történetekből világosan látszik, hogy vásárlás közben nem lehetünk jóhiszeműek az üzletek és a pénztárosok iránt. A számtalan „véletlen” mindig a vásárlók kárára történik. Nagyon figyeljünk, mert ez egyértelműen egy rossz tendencia, és Murphy szerint ahol lehet csalni, ott csalni is fognak. Különösen oda kell figyelnünk, ha sok terméket vásárolunk egyszerre, mert ilyenkor könnyebb átverni minket – a szerk.