Forróság van, de még csak MOST JÖN a JAVA! Itt lesz 40 FOK FELETT a hőmérséklet!

A HungaroMet előrejelzése szerint 40 fok fölötti maximumok érkeznek, és rekorddöntések is várhatók. Mindenkinek fokozottan figyelnie kell saját magára és környezetére, különösen a kisgyermekekre és az idősekre, mivel ez az időjárás komoly terhet ró a szervezetre. Átmeneti enyhülést csak az északi területek lakói tapasztalhatnak, ahol egy-egy front súrolja az országot, de ott is nagyon meleg lesz.

Csütörtökön napos időre számíthatunk, fátyol- és gomolyfelhőkkel.

Délutántól újra erős gomolyfelhő-képződés várható, és ekkortól helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak, különösen az ország középső részén. Estére a gomolyfelhők eloszlanak, és megszűnik a csapadék. A keleti szél estére északi, északkeleti irányba fordul, többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környékén erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 34 és 40 fok között várható, északnyugaton pedig kicsit hűvösebb lesz, ott 30 és 33 fok közötti értékek lesznek a jellemzőek.

Pénteken is napos idő várható, gomolyfelhőkkel tarkítva. Az északi területeken erősödhet a gomolyfelhő-képződés, ahol helyenként záporok és zivatarok is előfordulhatnak. Az északkeleti szél délire, délkeletire vált, és megélénkül, de zivatarok esetén erős, viharos széllökések is lehetségesek. A hajnali 18-25 fokról a nappali hőmérséklet 34-40 fok közé emelkedik.

Szombaton a sok napsütés mellett helyenként magasabbra emelkedhetnek a gomolyfelhők, amelyekből délután és este záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, zivatarok esetén pedig viharos széllökések is előfordulhatnak. Hajnalban 19-26 fokra lehet számítani. Délután az Észak-Dunántúlon 31-35 fok, másutt pedig 35-41 fok valószínű.