Megmutatta végső nyughelyét Esztergályos Cecília!

A művésznő, bár elmúlt 80 éves, továbbra is vidám és élvezi az életet, ugyanakkor beszélt a nehéz időszakokról is.

Esztergályos Cecília hangját, megjelenését és mimikáját mindenki ismeri az országban. Bár sokan a Família Kft. című szitkomból emlékeznek rá, rengeteg más előadásban is láthatta őt a közönség.

A 81 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő számára a színpad természetes közeg, de ez nem jelenti azt, hogy mindig a rivaldafényben élt. D. Tóth Kriszta autós-beszélgetős vlogjában többek között családi témákról és keserű napjairól is beszélt.

Korábban a BEST magazinnak is nyilatkozott erről, elmondva:

„Egyik házasságomból sem született gyermekem, pedig nagyon vágytam rá, hogy legalább három gyermekem legyen. 1963-ban, miközben Salgótarjánban forgattuk a Tücsök című filmet, áldott állapotban voltam. Rubellával fertőződtem, és el kellett vetetnem a gyermekemet. Többé nem estem teherbe. Minden házasságom során abban reménykedtem, hogy gyerekem születik. Amikor ez nem sikerült, elváltam és újra próbálkoztam, hiszen egyszer már várandós voltam, így azt hittem, nem bennem van a hiba.”

Két évtizeden át próbálkozott hiába, végül el kellett fogadnia a tényt. Ötödik férje, Fonyódi Péter lánya azonban mindent kárpótolt.

A beszélgetés során az elmúlás gondolata is felmerült. A művésznő az autóból kinézve elárulta, hol lesz a végső nyughelye:

„Itt fogok nyugodni, a Bazilikában, ki van fizetve”

– mondta, de azt is hozzátette, hogy még sok dolga van a Földön. Szereti a szereplést és azt, hogy felismerik, emellett pedig olyan békés tevékenységekben találja meg a nyugalmat, mint a kerámiázás.