Esküvőjük után 6 héttel a férj eltűnik… 70 évvel később, felesége sokkot kap az igazságtól!

Peggy Harris és férje mindössze hat hetes házasok voltak, amikor a második világháború idején Peggy férje eltűnt. Semmiről sem tájékoztatták az asszonyt, így nem tudhatott biztosat a férjéről.

Ez az egész életére rányomta a bélyegét, soha nem házasodott meg, és bár lelke mélyén sejtette, hogy a férje már soha többé nem fog hazajönni, mégis egyre várta őt haza.

Peggy már igen szép kort ért meg, mire egyik családtagja végül a katonai archívum segítségével kinyomozta, mi történt Billie-vel, Peggy férjével.

Kiderült, hogy Billie-t, aki pilótaként szolgált az amerikai seregben, a normandiai csatában, 1944-ben lelőtték, és hősi halált halt. Olyannyira hősit, hogy a kis francia faluban, Sales-ben teret is elneveztek róla, ahol évi háromszor felvonulást is tartanak.

Hirdetés

Nem minden háborús hősről neveznek el azonban teret. Billie D. Harris azzal is sokat tett a faluárt, hogy feláldozta magát, és hagyta, hogy gépe, amikor azt már találat érte, inkább az erdőben zuhanjon le, így megóvva a falut.

Miután megtudta mindezt, Peggy is ellátogatott Salesbe és teszi ezt azóta évente egyszer.

Férje sírját is meglátogatja, aki a Colleville-sur-Mer amerikai temetőjében nyugszik.

Peggy elment oda is, ahol néhai férje életét vesztette. Az eset szemtanúja kísérte őt el, aki ma már kilencven felett jár. A férfi elmondta, hogy nagyon hálás Billie-nek a tettéért.

Hirdetés

Csodálatos dolog, amit az özvegy végül megtudott elhunyt férjéről! Neked mi a véleményed?