Sokkoló új rekordok: brutálisan drága lett a jogosítvány, a fodrász és a temetés

Bár a KSH áprilisra csak csekély drágulást mutatott ki, az azenpenzem.hu elemzése szerint mintegy negyven termék, illetve szolgáltatás lett annyira drága, mint amilyen még sosem volt ezelőtt.

Tavaly novemberben rekord összegbe került például a temetés, a jogsi, a fodrász, és sajnos idén ezek még drágábbak lettek. 

A legfrissebb adatok serint a temetés dén áprilisra 22-30 ezer forinttal tovább drágult. A hajvágás ára is az egekbe nőtt, a tavaly novemberi rekordot többszáz forinttal meghaladva. Egyezően a jogosítvány megszerzésének költségeivel. Utóbbi több mint hatezer forinttal kerül már többe. Akadnak új rekordok is: a portál elemzése összesen mintegy negyven termék, illetve szolgáltatás 2024 áprilisi árát találta a maximumon – írta meg az elemzés nyomán a 24.hu.

A marhahús sem volt még soha ilyen drága, mint áprilisban, és ugyanez a helyzet a csemegeszalonnával, vagy a gombával, a narancslével, az ásványvízzel is. A napi menü és az iskolai ebéd ára is rekordot ért el. Ahogy vendéglátóhelyen sem kértek még soha el annyit el egy kávéért, mint amekkora összeg a legutóbbi árstatisztikában szerepel.

Hirdetés

Van jó hír is: mintegy húsz termék került az idén áprilisban legalább egy ezressel kevesebbe eddigi legmagasabb áránál.

Azonban mindebből látszik, hogy valójában a drágulás felé billenhez a fogyasztók érzékelése. 

Bár idén áprilisban az infláció ugyan némiképp magasabb lett a vártnál, de a KSH így is meglehetősen csekély drágulást mutatott ki. A fogyasztói árak 3,7 százalékos növekedése utoljára 2021 tavaszán látott szintet idéz. Azonban az, hogy éves összevetésben az árak már nem nőnek olyan ütemesen, az nem jelenti azt, hogy a boltokban ne kellene mélyebben a pénztárcánkba nyúlni. 

Első kézből, közvetlenül az ATV-től szeretné megtudni a legújabb fejleményeket a legnézettebb hírcsatornáról*? Iratkozzon fel hírlevelünkre!
*(Forrás: Nielsen Közönségmérés, közönségarány, LIVE adat, teljes népesség, teljes napon, 2024. első negyedév alapján, hírcsatornák: ATV, HÍR TV, M1)

Hirdetés