5 leállás is lesz ennél a nagybanknál! Az ATM-ek is érintettek!

Két héten belül öt alkalommal szünetel a nagy magyar bank tevékenysége, ami az automaták működését is érinti.
A következő időszakban több leállás várható az MBH Banknál tervezett karbantartások miatt. Az ügyfeleknek érdemes figyelmet fordítaniük ezekre a tervezett leállásokra, mivel így elkerülhetik a kellemetlenségeket, ha tudatosan felkészülnek arra, hogy néhány szolgáltatás nem lesz elérhető.

Sokan észlelhették, hogy szombat hajnalban zavart észleltek az MBH Bank szolgáltatásaiban. Az ügyfelek azt tapasztalhatták, hogy nem tudtak netbankon vagy mobilalkalmazáson keresztül átutalásokat végezni. A tervezett karbantartás miatti banki leállás szombat éjféltől hajnali három óráig tartott, és ez csak egy volt a májusban tervezett hasonló események közül. Ebben a hónapban még öt ilyen alkalom várható, áll Az én pénzem cikkében.

Ekkor várhatóak a banki leállások májusban

Ha el szeretnénk kerülni a bosszúságot, amikor sürgős banki ügyet kell intéznünk, érdemes felkészülni ezekre az eseményekre. Szerencsére a pénzintézetek időben tájékoztatnak minket a tervezett leállásokról online felületeiken keresztül.

Májusban a következő tervezett karbantartásokra számíthatunk:

Május 7-én, kedden, 22:00 és 23:00 között az MBH Open API (korábban MKB) szolgáltatásai és az online kártyás vásárlások erős ügyfélhitelesítése korlátozottan lesz elérhető. Lehetséges működésbeli zavarok.
Május 9-én, csütörtökön, 22:00 és 22:30 között az MBH Netbank (korábban Takarék) és az MBH Bank App (korábban Takarék), valamint az MBH Direct Bank (korábban Takarék e-Bank) szolgáltatásai egyáltalán nem lesznek elérhetők.
Május 12-én és 13-án, vasárnap és hétfőn, hajnali 3 és 4 között a korábban a Budapest Bank által üzemeltetett ATM-ek nem lesznek használhatók.
Május 19-én, vasárnap, ugyanez a helyzet fog ismétlődni, azonban ekkor a korábban a Budapest Bank által üzemeltetett ATM-ek Mastercard bankkártyával sem lesznek használhatók. Fontos megjegyezni, hogy ezekben az időpontokban nem adnak kedvezményt a pénzfelvételre, és más ATM használata esetén az adott pénzintézet díjszabása lesz érvényes.

A bankok weboldalaikon speciális menüpontot kínálnak, ahol részletesen felsorolják, hogy pontosan mikor és milyen szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. Emellett azoknak, akik telepítették a bankok alkalmazását a telefonjukra, innen is tájékozódhatnak. A bankok ugyanis üzenetben értesítik az applikáció felhasználóit, ha tervezett leállás várható a közeljövőben.

VIA divany.hu