1 perce érkezett:Veszhet a védettségi igazolvány,ebben az esetben!Nagyon sok embert érint!

Elveszíthetik a védettségi igazolványt

A kormányfő megerősítette a kormány korábbi álláspontját, hogy érvénytelenítik azoknak a védettségi igazolványát, akik nem veszik fel a második oltást.

„Felnőtt emberek vagyunk, a saját és a gyermeke sorsáért mindenki maga felelős. Van 137 ezer ember, aki nem vette fel az oltást. Őket arra kérjük, hogy ezt tegyék meg, mert kénytelenek leszünk törölni a védettségüket. Természetesen ez azokra vonatkozik, akik nem egészségügyi okokból, orvosi tanácsra nem tudtak hozzájutni a második adag vakcinához” – emelte ki a kormányfő.

Tíz nap fizetett többletszabadságra jogosultak a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vevő emberek a kormány szerdai döntésének értelmében. Ennek kapcsán a kormányfő elmondta, hogy mindenkit megviselt a válság, de főleg azokat, akik a frontvonalban dolgoztak.

A rendvédelmi, a szociális és egészségügyi dolgozók 16 órákat dolgoztak, hétvégenként is. Arra kérte, hogy őket, hogy vegyék ki ezt a tíz nap szabadságot, mert most megtehetjük a járványhelyzet javulásával.

Hirdetés

A miniszterelnök a minimálbér-emelésről elmondta, 2010-ben a devizahiteles kétségbeejtő idő óta is nagyot emelt a kormány, de ez még mindig nem elegendő.

Nagyon nehéz azt az összhangot megtalálni a minimálbér-emelés és aközött, hogy kis- és középvállalkozások (kkv-k) ebbe ne menjenek tönkre, ezért először a hazai kkv-k képviseletével meg kell állapodni – húzta alá.

A kormány által megcélzott kétszázezer forintos határérték az, amire senki sem gondolt korábban, hogy Magyarország elérheti. Ha a minimálbér magasabb, akkor a szakmát végzett dolgozó garantált bérminimuma is magasabb lesz, ezek együttesen pedig az országban mindenki fizetését feljebb nyomják.