Vérfagyasztó hanyagság a sürgősségin: addig váratták a fiatal nőt, amíg meghalt

A beszámolók szerint a 31 éves nőn kívül még legalább 30 beteg feküdt ágyakon a folyosón, a sürgősségi úgy nézett ki, mintha háborús övezetbe csöppentek volna. Más betegek pedig a padlón és a székeken várakoztak. A 31 éves Tamara Davis édesanyja, Sue a lánya halálával kapcsolatban kiemelte, hogy az egész olyan volt, mint egy mészárszéken – írja a Ripost.

Mint kiderült, a fiatal kismamát légzési nehézségekkel vitték kórházba még 2022. december 10-én. Tamarát a kórházban oxigénre kötötték, ám az ággyal együtt kitolták a folyosóra, ahol csaknem fél napot kellett várakoznia. A nő 25 éves húga, Miya is megerősítette, hogy a személyzet egyszerűen megfeledkezett a nővéréről.

„Tehetetlennek éreztük magunkat. Őrület volt. Adtak neki antibiotikumot, de aztán elmulasztották beadni neki az újabb adagot, pedig felírták a kórlapjába. Ezt később áthúzták – de nincs magyarázat, hogy miért. Úgy éreztem, voltak idők, amikor a nővéremet teherként kezelték. Egyetlen nővér, orvos vagy portás sem pillantott rá, hogy ellenőrizze, él-e még”

– magyarázta. Végül Tamara állapota olyannyira rossz lett, hogy az intenzív osztályra szállították, ahol már lélegeztetőgépre helyezték, de három nappal később életét vesztette.