Megvan Szentkirályi Alexandra utóda. Ő lesz helyette:

Miután Szentkirályi Alexandra a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, lemondott a kormányszóvivőségről. A Kormányinfókon Kovács Zoltán állhat majd Gulyás Gergely miniszter mellett helyette a jövőben – mondták el az atv.hu-nak. Vitézy Dávid indulásával Tarlós István volt főpolgármester már inkább számol, mintsem, hogy nem indul. Arra nincs forgatókönyv, hogy adott esetben, – ha indul -, ő visszalépne-e vajon Szentkirályi Alexandra javára.

Múlt pénteken írtuk meg, hogy Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő neve hangozhat el, amikor bejelentik a Fidesz főpolgármester-jelöltjét, és arról is beszámoltunk, hogy csütörtökön döntött a Fidesz budapesti választmánya: Szentkirályi Alexandra lesz a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje.

Ő a Facebook-oldalán megtiszteltetésnek nevezve a felkérést elfogadta azt, felidézte kormányszóvivősége legemlékezetesebb pillanatait is és bejelentette: búcsúzik a kormányszóvivőségtől.

Úgy tudjuk, hogy mivel Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje, a Kormányinfókon a helyét Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mellett Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár veheti át.