Mindenkit sokkolt a hír! Ő lehet Novák Katalin utóda:

Miután Novák Katalin bejelentette lemondását, máris megindultak a találgatások arról, hogy kit jelöl az államfői posztra a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező Fidesz-KDNP. Novák Katalin távozását követően az Országgyűlés elnökeként Kövér László Magyarország ideiglenes államfője addig, amíg az Országgyűlés meg nem választja az új köztársasági elnököt. Na de ki lehet ez a személy?

A Forbes arról ír, úgy tűnik, a kormánypártok próbálják megtalálni a közvélemény számára legelfogadhatóbb jelöltet, de nagy kérdés, megfelelő személyt „mérnek-e”.

Egy nappal azelőtt, hogy Novák Katalin lemondott a köztársasági elnöki posztról, a kormány vagy kormánypártok (netán valamely hozzájuk közelálló szervezet) elkezdte méretni valaki más személyes népszerűségét egy erre szakosodott céggel. Azután, hogy csütörtökön telefonos közvélemény-kutatással mérték, hogy a pedofil ügyben elítélt K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem mennyit rontott Novák Katalin és Varga Judit megítélésén, 

Hirdetés

pénteken már arról kérdezték a Hvg.hu egyik olvasóját: mennyire szimpatikus neki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

A Forbes megjegyzi, könnyen lehet, hogy egyszerű véletlen a felmérés időzítése, ugyanakkor egy ilyen felmérésnek azért is jelentősége lehet, mert a köztársasági elnök egyben a Magyar Honvédség főparancsnoka is.