Bruce Willis felesége meghozta a döntést

Emma Heming Willis, Bruce Willis felesége, aki kitartóan és szeretetteljesen ápolja demenciában szenvedő férjét, meghozott egy fontos döntést: könyvet ír a tapasztalatairól. Emma elmondása szerint a demencia nemcsak a beteget, hanem az egész családot is megviseli, és ezt ők is megtapasztalták.

“Nehéz a diagnosztizált személynek és a családnak is. Ez a mi esetünkben sincs másképp. Igaz, amikor azt mondják, hogy ez egy családi betegség.” – mondta Emma. Ennek ellenére sok tapasztalatot gyűjtött össze, és a közösség támogatásából is erőt merít.
Emma a Sunday Paper nevű lapnak nyilatkozva kifejtette, hogy a demenciával kapcsolatos ismeretei és a támogató közösséghez való tartozása ad neki reményt és új célt. Célja, hogy segítséget nyújtson más családoknak, akik hasonló helyzetben vannak.

„Úgy távoztunk ki a rendelőből, hogy szinte semmilyen kapaszkodó nem állt rendelkezésünkre. Most már jobban megértem ezt a betegséget, és egy hihetetlen támogató közösséghez tartozom. Reményt ad, hogy új célt találtam – bevallottan olyat, amit soha nem kerestem volna –, hogy a reflektorfényt arra használjam, hogy segítsek és erőt adjak másoknak” – mondta Emma. Szerint fontos, hogy a demenciával küzdő családok tudják, nincsenek egyedül, és van támogatás és remény is. Ideálisnak tartja, hogy ha valakinek demenciát diagnosztizálnak, egy ilyen könyvet is kapjanak a rendelőben, amely segítséget nyújthat a nehéz időkben.

Forrás